Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

No, itt is van:

svejk

svejk

Hideg műszerrel mérve nem találtam hibát, "összeraktam" az SSR-t.

Bekapcsoláskor rögtön adta magát a hiba az alsó TLP kimenete átvezet.
A két meghajtó ugyan sorba van kötve tehát ekkor sem kellene vezetnie az egészenek de a felsőre így rákerült a teljes fesz és csak bekapcsolt félhullámonként.

Kár volt az egészet szétszedni, kis ügyeskedéssel ki tudtam volna cserélni a TLP-ket felülről is.

Ja, megjegyzem a nyák alján van helye Snubber alkatrészeknek de nem raktak bele.

TBS-TEAM

Jól elvoltál vele egy darabig. [#law]
R-C tagot rakj az új triakhoz. [#eplus2]
József

svejk

Szeretek végére járni a dolgoknak. :)

svejk

Szerinted mekkora értékek kellenének?

ajpwg6jrn

Én 100-200pF és 10R körüli értékpárban gondolkodnék.
Esetleg ha gyengébbet akarsz akkor 47pF és 10R.

ajpwg6jrn

TBS-TEAM

0,22uf/630V AC + 27ohm 5W
József

svejk

Ááá.. bőven a több tíz-száz
100 nF tartományban lesz az.

svejk

Szerintem az 5 W túlzás de majd kiszámolom.

ajpwg6jrn

Attól függ mi a cél. Bár itt ponthegedáló trafóhoz kell, szóval nem gond ha kikapcsolt állapotban is folyik pár mA.
Számolni kellene egyet mekkorát rúghat a trafó, abból ki lehet számolni mekkora energiát kell csillapítani (tárolni).
De gondolom ez teljesen felesleges, mivel a puding próbája az evés alapon lesz meghatározva. :D
Én fényerőszabályzós kapcsolásokhoz mindig 1-200pF-et raktam 10R-mal kb. (Igaz azoknak 40-60-100W-os izzókat kellett csak kapcsolgatni.)

g89ketty

Még  egy tipp: 220 Ohm 100 nF

g89ketty

A 100nF 50Hz-en 32kohm

ANTAL GÁBOR

Találtál azóta 600 V os nem nullátmenetes optotriac ot ?