Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Azta!
Ezeket fejböl írtad?
[#worship]

Köszönöm, akkor jó lesz ami van.

onagy

Emlékezetből. Korábbi életem foszlányai...
O.

svejk

Segítség kérek csatlakozó beazonosításában.

A barna színűre lenne szükségem.

Ezeket a feliratokat látom rajta:
MXJ  5E  a másik oldalon H=10  53626

A fehéret csak azért mutatom, mert az az ellendarabja.

1/40"-nak (0,635 mm) mérem a lábkiosztását.

Ha valakinek esetleg bontós panelon van ilyen azt is megvenném, 2-3 db kellene csak

(egyébként FX1N PLC kommunikációs moduljainak a csatija)

svejk

Basszus, a képek lemeradtak, íme:

ajpwg6jrn

Én is aláírom az itt leírtakat.
A nagyon híg gyári folyasztószereket érdemes alaposan IPA-val letakarítani és azt is sűrített levegővel lefúvatni. (Nem a házilag kutyult IPA fenyőgyanta folyasztószer kombóra gondolok. Az még védi is az áramkört, mivel egy vékony filmréteg ott marad és nem oxidálódik.)
A híg áttetsző gyári folyasztószerek ha nincs külön jelölve hogy nem okoz gondot és nem kell letakarítani, akkor minden esetben el kell teljesen tüntetni a felületről, mert későbbiekben elfogynak az alkatrészlábak, viák, vezetősávok 8ahol sérült a lötstopp).
Nekem is vannak ilyen PCB-im, így már megtanultam melyiket hogyan kell használni. :D
Én is a géles folyasztószereket kedvelem kézi forrasztáshoz (sőt meleglevegőhöz is), abból is azokat, amiket nem kell eltávolítani. (Ettől füttegletül én mindig beáztatom IPÁ-ba a teljes PCB-t és megtakarítom.) Persze ha van kontaktus, gomb, szenzor.... bármi, arra külön oda kell figyelni.

ajpwg6jrn

Foxxconn vagy molex csatit keresnék google képkeresővel.
Foxconn 30pin connector (SMD vagy Card to card)
Molex 30pin connector (SMD vagy card to card....)
Ez eléggé hasonlít, de itt 0,5mm a pintáv.
https://www.tme.eu/hu/details/mx-52991-0308/lemez-lemez-csatlakozok/molex/529910308/

Szóval lehet hogy a Mouser felületén kellene jól belőni a szűrőket.
Esetleg a Farnellnél is szét lehet nézni.

svejk

.
Most nincs már a kezem ugyeben de ez nagyon hasonlít rá, persze 30 Polusuban kellene
Köszönöm!

ajpwg6jrn

És akkor szinte biztosan megvan: https://www.molex.com/molex/search/deepSearch?pQuery=q%253D*%253A*%2540fq%253Dcollection%253Aimpulse%2540fq%253Dcollection%253Aimpulse%2540fq%253Dcollection%253Aimpulse%2540fq%253Dcollection%253Aimpulse%2540fq%253Dproductname%253A%2522SlimStack%2522%2540fq%253Dnumberofrows%253A%25222%2522%2540fq%253Dnumberofrows%253A%25222%2522&currentQuery=circuitsmaximum%3A%2830%29&origin=_l1stv13w

Még csak előszűrve, az oldal közepétől lefelé vannak olyasmik, amiket keresel.
Ha megvan a kívánt, akkor vagy írj a TME-nek, Farnellnek, Mousernek...
Ha nem megy, nekem van közvetlen kapcsolatom elég sok disztribútorhoz, akkor írj nekem és továbbítom.

svejk

Köszönöm még egyszer!

Igen, ez lesz a nyerő.

svejk

svejk

Egy ilyen thirisztor modult szeretnék antiparalel kapcsolásban "szilárdtestreléként" működtetni.

Milyen egyszerű frappáns Gate meghajtást ajánlanátok hozzá?
Valamelyik MOCxxxx-el?

Nem feltétlen kell nullátmenet kapcsolás, sőt talán jobb is lenne anélkül mert egy ponthegesztő trafót kapcsolgatna.

ANTAL GÁBOR

Pár hete pont hasonló dolgon gondolkodtam .Utánanéztem a  MOC - oknak . Én is olyat kerestem amelyik nem nullátmenetes . Csak 400 V os t találtam  ( és kicsinek  ítéltem ) Ami 600  V os az mind nullátmenetes volt ,amit találtam  Magyarországon.

Jozs

Most ott tartok, hogy a C6 kondit kiiktattam, így már tényleg nem mászik el a nyugalmi 2,5 V -os középfeszültség, viszont ... nagyon zajos. 512 körül kellene lennie A/D átalakítás után ( 0-1023 tartományban, ugye ), de ez sokkal jobban ugrál ( lásd mellékelt kép ). Érdekes módon tegnap amikor próbálkoztam kondikat teszegetni ide-oda volt néhány perc amikor tök zajmentes volt ahogy kell, de aztán elmúlt és azóta sem tudom megismételni. A tápot is próbáltam szűrni. Szkóppal néztem a belső jeleket, az IC 6 -os lába még rendben van, de a 7 -es kimenet mégis zajos. Próbáltam az Arduino másik analóg bemenetén is de ugyanaz a helyzet [#nemtudom].

ajpwg6jrn

Gondolom nem akarsz mindig 10msec-ig bekapcsolva maradni (feltételezem hogy 50Hz-es hálózati feszt akarsz egy trafóra kapcsolni), szóval a nullátmenetes megoldás itt ki is van lőve.
Mielőtt nagyon belemélyednél ebbe az antiparallel tirisztoros dologba, mekkora az a trafó, amit kapcsolgatni akarsz?
Mert fillérekért lehet ám ehhez kész ÁK-öröket kapni, még nekem is van egy, ha kell szvíesen átadom, már úgyse használom.
Ebből, a 10A-es verzió elég jó kapcsolóelemmel rendelkezik:
Spot welder