Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Ennyi pénzért én biztos nem nyúlnék arduinohoz:
https://www.hestore.hu/prod_10036426.html

ANTAL GÁBOR

Írtam 2 levelet magánban , majd holnap ha lenne időd nézd meg kérlek !

dezsoe

Jogos, de csak ha kézzel kell tekerni a gombot. Én sem teszek mindenbe, pláne, mióta nem 7-800 Ft-ért veszem, ezért írtam, hogy ha össze kell kötni PC-vel, akkor érdemes használni.

svejk

Ha nem lenne postadij akkor én is hagynám a fenébe az NE555-öt. :)

afjybsise

Sziasztok,

Létezik olyan 3 állású választókapcsoló (1-0-2), ami rendelkezik esetleg egy úgymond negyedik, on-off gomb funkcióval is? Vagy nincs ilyen, vagy nem a megfelelő keresőszavakat használom...
Kvázi egy manuális és egy auto állás lenne, viszont ugyanez a kapcsoló hozná működésbe a rendszert, nincs hely egy másik kapcsolót beépíteni.

g89ketty

Klasszúl működik a 150 wattos ózongenerátorom közvetlen a hálózatról, hogy az unoka hokiszerelését kezeljük.[#pias]

TBS-TEAM

Persz minden is van. [#eplus2]
Pl:
M22-WR3-X94 EATON ELECTRIC

Az érintkezők egymás után tetszőlegesen építhetők
az összes 22mm furatos típusnál.[#kacsint]

József

Jozs

Sziasztok !

Elektronikához jobban értőktől kérnék segítséget. Áramot szeretnék mérni Arduino -val, ZMCT103C (5A) modul segítségével. A modul elvileg úgy működik, hogy alapesetben fél tápfesz ( 2,5V ) a kimenete, és erre teszi rá a tekercsén átvezetett vezetéken folyó áram jelalakját. Tehát pl. 1 amperes szinuszos terhelőáramnál mondjuk 2,1 és 2,9 V közötti szinuszt látni a kimenetén.
A gondom hogy 0 terhelés esetén eleve nem 2,5 V -ra áll be a kimenet hanem 2 V körülre.
Szkóppal akartam megnézni DC állásban, viszont ha ráakasztom a szkópot a kimenet szépen lassan ( 10-15 másodperc ) lemegy 0 V -ra. A modulon a poti elvileg nem a féltápfeszes munkapontot állítja, hanem az erősítést.
Mellékelem a ZMCT modul kapcsolási rajzát, ez alapján ha valaki tudna segíteni hogy modul hiba lehet-e ( 2 is van, mindkettőnél ez a helyzet).vagy én csinálok/gondolok valamit rosszul azt megköszönném. ( A 0 nanos kondikat én sem értem, de nem találtam jobb rajzot ).

TBS-TEAM

Kösd össze egy Arduinoval.
Példaprogramokban van analog be ki programmal
irasd ki a képernyőre az értékeket.
Léthaatod a véltozásokat és tesztelheted.
József

Jozs

Még ami fontos lehet hogy a 0 közelire lecsökkent kimenet nem áll vissza akkor sem ha leveszem a szkópról, csak táple-tápvissza hatására.

TBS-TEAM

A0 bemenetre kell kötnöd. [#kacsint]

József

Jozs

Úgy csináltam, az A/D átalakítás eredményét soros képernyőn nézve látom a jelenséget, hiszen mérni nem tudom a leírt okok miatt.

TBS-TEAM

Az Arduino analog kimenetén mérj.
Példa programban a 9 kimenet.
Azt nem zavarja meg a Szkop ellenállása.
József

Jozs

Az Arduinonak nincs analóg kimenete, a példaprogramban az analóg bemeneti jelnek megfelelő pwm jelet tesz tovább a 9 -es (digitális) kimenetre, amit nyilván látnék szkóppal, csakhát ...
Asszem ZMCT103C lelkivilágát kellene megértenem, csak elég fű vagyok a műveleti erősítőkhöz.

TBS-TEAM

teszel egy 10uF vagy 22uF kondit a kimenetre és mérheted analog feszként.
Minnél nagyobb a kondi kapacitása annál lasabb a változás.[#eplus2]
József