Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

robokacsa

köszönöm a segítséged, és Rabb Ferencnek is a privát segítségét. jobb szeretem így magyarul leírva, hogy mi is ez, és mire jó, gugli fordít magyar, én nem beszélni englis , így csak naggyából tudtam kihámozni valamit, hogy mi is lehet ez, egy gyakorlati mérés eredményét, szerintem napokig keresgethetném a gulin, nem hiszem hogy találnék számomra értékelhető leírást.

sarktibsi

Esetleg bövebben valami infó. berger lahr ügyben

Az elöfordulhat , hogy a PLC-töl jövő step-dir jelet alakitja át 24-5 v-ra?

D.Laci

ANTAL GÁBOR

Van egy 2014 ben ( ??) vásárolt eredeti ( nem kínai )
 PIC KIT 3  programozóm . A mostani PICKIT 3 program nem ismeri fel ( sem win 10 alatt sem win 7 alatt ) . Fel szeretnék tölteni egy hexát egy ds pic be . . Nem  értek hozzá de egy "kottából " talán sikerülne .   Mi lehet a hiba , mit kellene megváltoztatni hogy működjön ? Fizikailag a programozó  biztosan OK
 ( Vad Tamásnak win 10 alatt egy kínai programozója  működik )

A régi gépemen van egy másik program amihez mcw kiterjesztésű file-okat kell csinálni .  Sajnos ott meg magát a pic et nem ismeri fel a program  [#nemtudom]

TBS-TEAM

Az arhivum-ból tülsd le a régebbi programot és azt telepísd.
József

svejk

PLC ügyben kérdeznék.

Noti, win7-->USB/RS232-->gyári soros kábel-->FX1N  PLC
GX Works progi

ugyanez a noti-->mini USB kábel--> GOT1000 HMI
GT Soft progi.

Külön-külön minden oké, de ha együtt futnak akkor a Noti elveszti a kapcsolatot az FX1N-nel.
Ha kihúzom a GOT1000-ből az USB-t akkor visszaáll a kapcsolat.

Ami még érdekes, hogy a teszt szerint jó akapcsolat bedugott USB-nél is de letöltéskor a kapcsolatra panaszkodik.

Ja és az FX1N PLC egy FX1N232BD kiegészítőn kersztül soros kábellel van öszekötve a GOT1000 HMI-vel, ezek kommunikálnak is egymással.

Programozás közben jó lenne ha nem kellene állandóan kihúzigálni az USB-t.

svejk

Keresek!

CJ3400 MOSFET-eket
legalább 4 db kellene.
Hátha vett már valaki a kinaiaktól ilyet.

svejk

Miért nincs villanyszerelős topic?

No szóval tanács/ajánlás kellene.
1 héten belül két ismerősömnél is lett egy-egy faca kis NULLA szakadás, pár eszköz nem élte túl.
(nem az óránál hanem a sajnos sokszor hevenyészett, száz kötésen túl ahol a malac túr)

Milyen típusú túlfeszvédővel lehetne védekezni amit a végpontokon levő berendezésekbe vagy azok elé lehetne kötni?

Túl nagy a választék én nem igazodok ki ezek közt.
Az sem baj ha nem cserélhető a betét csak olcsó legyen.
Varisztorokkal nem akarok vacakolni, dobozolni, miegymás, jobb lenne a gyári kalapsínes.
Az adok-veszekben is ritkán van ilyesmi és azokat sem tudom pontosan alkalmas lenne-e nekem.

svejk

Ez amit [#2467@simarex] árult [#t19p169531#] alkalmas lehet a lentebb leírtakhoz?

svejk

Nézegetem az árakat...
Jó drága dobozokat építenek ezek a gyártók a varisztorok köré,
vagy mik vannak még bennük?

[#1068@PSoft]  boncolj már egyet, hogy működik a visszajelzés!?

PSoft

Jelentem, már...másfél éve megtörtént. [#vigyor2]
(csak...nem figyeltél) [#ejnye1]
[#t24p7101#]
...és az azt követő postok.

TBS-TEAM

Ez a bejövő tulfeszt fogja meg.
A könzbenső kötések nulla lazulását csak a konnektor
aljzatokba szerelt tulfeszvédők tudják megfogni.
József

svejk

Megnéztem a dátumot, van rá alibim, hogy miért nem olvastam.

svejk

Mi kell annál több?
 Utána az én kötéseim vannak ott meg nem fordulhat elő lazaság :)

svejk

Közben olvasgatok...
Nekem nyilván a 3-as -más jelölés szerint a "D" típusú kellene.

Az adok-veszekből linkelt pedig C-s.

No ennyi pénzekért lehet mégiscsak kiöntök műgyantával egy dobozkát benne 3 varisztorral. :(