Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

sarktibsi

Még egy kérdés. Heidenhain LS 403C-hez lehet közvetlenül (átalakitó nélkül) csatlakoztatni kijelzőt? Mondjuk saját márkán belül.
Marógépre kellene.

mex

A munkahelyemen a horizont még ilyen ( LS 303C) útmérőkkel volt felszerelve, ott a kijelző egységbe közvetlenül csatlakozott minden mérőléc. Katódsugárcsöves volt a monitor, nem mai technika, de tökéletesen működött, mindaddig míg az egyik léc a helytelen szerelés miatt szét nem kopott...

ANTAL GÁBOR

Nézegetem a javasolt konvertereket. Nem semmi az áruk . Az általam javasolt Renishaw  Ic kb 5 euró volt anno .Egyébként az Ebay tele van a Heidenhain EXE 602 vel  ( és az ára is jóval kevesebb ( kb 30e )mint a modern konvertereknek

sarktibsi

Létezik olyan tipusú exe ami 3 db analóg mérölécet tud? 3 input 3 output igy csak 1 db jelátalakitót kellene vennem.

sarktibsi

Véletlenül nincs egy kép a kijelzöröl , vagy tipusszáam , vezérlő tipus?

mex

Megpróbálok típusszámot kérni.

ANTAL GÁBOR

Szia    nem tudom , nézz utána .  Én egy kollégának az EXE 602 - t építettem be .  De amit Svejk ír az is megfontolandó , kell csinálni egy analóg , áramjelet fogadó erősítőt és a kapott jelet négyszögesíteni kell .( Két csatorna kell lécenként )  Ez 1500 ft ból kijöhet .  Persze nem lesz interpoláció . ( Az EXE 602 az 5 ös interpolációval van megcsinálva . )

TBS-TEAM

Játszani is lehet [#eplus2] pl: építeni IC-MR követő típus IC-MR3 ~12.-USD
József

TBS-TEAM

Ami még kapható IC-NV
13,26.-EUR Distrelec katt ide
Ez a legegyszerübb és legolcsóbb. [#integet2]
József

TBS-TEAM

INTERPOLATOR KAPCSOLÁSI RAJZ

József

Szalai György

Egy csöppet sem mellékes dolgot nem találok a rajzon: Mi az IC-NU típus száma? [#rinya][#rinya]

TBS-TEAM

József

morvfer7

Kérlek segítsetek, mit rontok el?

Egy PIC10F222-vel szeretnék 6 led-et kezelni, párosával, különböző időpontokban, a párba levő ledek egymást váltanák.

A PIC 1-es és 3-as lába teljesen jólműködik de valami oknál fogva a 4-es láb nem akar menni.

ha valaki megmondaná, hogy mit rontok el, bagy segítség lenne, mert már 2 napja ezzel szenvedek és már több PIC-et is cseréltem, mert azt hittem abban van a hiba.  :(

kapcsolás a mellékelt képen, a programkód pedig itt:

#include <main.h>

void main()
{

while(TRUE)
   {
      //TODO: User Code
      output_high (PIN_B0);
      delay_ms(500);
      output_high (PIN_B1);
      delay_ms(1000);
      output_high (PIN_B2);
      delay_ms(500);
      output_low (PIN_B0);
      delay_ms(1000);
      output_low (PIN_B1);
      delay_ms(500);
      output_high (PIN_B2);
      delay_ms(1000);
      output_low (PIN_B2);
      delay_ms(1000);

}

}

jani2020

Szia Ferenc,

Ellenőrizd, hogy
1. kimenetnek van-e beállítva a GP2-es láb.
2. az oscillátornál Fosc/4 legyen beállítva, mert különben bekapcsolás után felülírja (bemenetnek állítja) a TRIS GP2-őt.

Üdv,
János

jani2020

Szia,

Így gondoltam.