Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

József

svejk

Kettő -sőt úgy látom három- szerrel nem vacakolnék, de azért köszönöm a tanácsot.

svejk

Keresek hama-hama 2SK1120 MOSFET-et.
Bontásból is jó lenne.

svejk

Megoldódott!

ajpwg6jrn

Tegyél be sorba a kimenetre 1-2 diódát.

ANTAL GÁBOR

Szia !  Amit írsz azt ismerem .  Nem az volt a bajom hogy 0.8 V tal több hanem hogy miért .  De Svejk megválaszolta : a kimenet nem szabályozott  ( ugyanazt az adatlapot nézte mint én , de én nem vettem észre a bejegyzést )  Én azt hittem hogy van belül egy referencia és egy visszacsatolás , de nincs . Mivel a bemenő fesz is kissé több volt ( 12.4V mert 3 db li- ion akksi ) a konverter azt másolja .   De hogy miért tesz még hozzá kb 0.4 et azt már nem tudom ...

svejk

Azért, hogy a teljes terhelésnél se essen ki a megadott tűrésből.

svejk

Csuhás

Azért mert a némi lengést túllövést generál a kapcsoló rész, az egyenirányító pedig erre csúcsra áll be.

svejk

Jut eszembe mi lett a múltkori órajel EMI probléma végleges megoldása?

Csuhás

Ehh ne is mondd, eleve kis sugárzásúra igyekeztem tervezni, minimális jelutakkal, de nem fértünk be a limit alá, amit át lehetett faragni a meglevő nyákon azt megtettem, de így is csak az árnyékolt dobozban volt elfogadható a sugárzás. A nyák terven is igazítottam, de az majd csak fél év múlva lesz gyártva. Szvsz bolond az a határérték megadás amiben nem fér bele egy kb 2cm fólia csíkon vezetett órajel sugárzása. Egy hasonló de csak egy DDS-t tartalmazó panelen pár éve a DDSt és az oszcillátort a panel két oldalára terveztem hogy köztük csak egy via legyen. Mondjuk elég bénán nézett ki hogy a panel alján csak smd oszcillátor és a hidegítő kondija volt.

sarktibsi

A minap bontottam egy elektromos szekrényt , volt benne plc szervó hajtás léptetö hajtás táp stb. Plusz volt benne több db ilyen elektronika amit nem tudok beazonositani.
Szerintetek mi lehet ez?
Mire lehetne használni?

simarex

TL UPI (EN) Twin Line Universal Pulse Interface
information_stroke
https://www.se.com/sg/en/download/document/0098441113147/

robokacsa

üdv
valaki tudja esetleg, hogy az alábbi alkatrészen műszerrel mit kell mérjek, vagy ,hogy tudom megállapítani, hogy jó-e?
P6KE11CA
valami dióda jel van a beültetési rajzon, és szakadást mérek rajt
köszi ha segítesz

Bencze András

Ez egy kétirányú TVS vagy ESD suppressor (védődióda nagyobb feszültség megfogására) karakterisztikája kb. mint két szembefordított Zener dióda. 11 V alatt mindkét irányban szakadás. De gugli a barátod...