Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

A BTS7960 IC-kkel vagy a IBT_2-es arduinos kittel van valakinek tapasztalata?

Jozs

A negyedik képen látható barnás színű SMD kondit 150 nF -nak mérem. Lehet szerintetek helyettesíteni 150nF/63 V -os tömb kondenzátorral ?

69sevc9a5

Sziasztok.
Nem CNC,de elektronika.Van e itt olyan ember Debrecenben vagy a közelben,aki tudna nekem segíteni.
Egy kis billenő fej aminek a szög állását kellene digitálisan mérni.....kijelezni,0,01fok pontosan.
Most egy elvileg 0,1 fok pontos kis digitális szögmérővel oldom meg,de az nagyon pontatlan,és lassú(mire valamelyest beáll).
Valami encoder-es megoldásra gondoltam.
Üdv: Hizóh Róbert   06 harminc 4003568

TBS-TEAM

József

TBS-TEAM

Egy kicsit pontosabb [#eplus2] 0.001°
József

Szalai György

Ahhoz egy 36000 ppr felbontású encoder kellene.
Hobby áron ritka madár az.

69sevc9a5

Mechanikusan megtízszerezném a "fordulatot"(fogaskerékkel,a kottyanást gyenge rugóerővel nullára csökkenteném)...talán így már lehetséges.
Van már ilyen megoldás(nem tudom,hogy oldották meg,csak tippeltem az encoder-rel)

69sevc9a5

Minimum 120-180 fokot kellene tudni mérni

vadember

Van két ilyen motorom.
SPG

S9I90GXH-V12CE  230.oldal
S9R90GBH-ES12   269.oldal

Megpróbáltam a sebességszabályzást először ezzel:
link
azután ezzel az egyszerűbbel is:
link

A 181. oldal 1-1 alapján, fekete és fehér a fázisra, plusz a fehér és szürke közé még egy megfelelő kondi.

A fordulatot alig lehet szabályozni kb. kétszeres az átfogás. Ha csutkára tekerem a potit akkor meg olyan hangja van mintha túlgerjedne az egész.
Két féle motortípusnak nevezi őket: "induction" az egyik és "reversible" a másik. Mit akar ezzel jelezni?

Mind a kettő kalickás motor, de az egyik állórész tekercsén van valami kütyü. Na ezt egyáltalán nem tudom szabályozni.

Vettem egy STK motor, LTD sd-62-es szabályzót. Ez ugyan ilyen típusú motorokhoz van.
Ezt így kötöttem be: Fekete a 6, Fehér 7, plusz a kondi a fehér és szürke közé, 2 és 7 a fázisra Na így nem szabályoz semmit, csak egyforma sebességgel forog.

A mérhető ellenállások:

fehér-szürke 126
fehér-fekete 65
fekete-szürke 63
kondi 5uf

a másik motornál

fehér-szürke 77
fehér-fekete 39
fekete-szürke 38
kondi 8 uf

Hol van a hiba?

Csuhás

Van valakinek TEM cellája a polcon, vagy épített valaki ilyent? Jó volna pár tapasztalatot meghallgatni mielőtt belefogok az építésbe 250*200*100mm térfogatban elférő elektronikát kellene javítanom mert kivágták az EMC teszten. Mérés nélkül viszont nagyon hályog kovácsolás a javítás.

onagy

TEM cella nincs, Willtek 4920 anecho mérőkamrám van.
Milyen tartományban szór a szabványérték fölött?
O.

pbalazs

Spektrumanalizátorral (közeltéri szenzorral) nem jusz gyorsabban eredményre?

Csuhás

Jó kérdés, nézegettem analizátorral és ilyen szondákkal, de nem igazán jól reprodukálható a mérés. Túl sok zavarforrás van az asztalomon. Szóval nem sok köze van a mérésnek ahhoz amit a kollégáknak mértek az emc laborban. Lásd a képeket, első az emc labor a limittel, második a szkóp a közeltéri szondával.

Csuhás

Még annyi, hogy a kütyü egy kis ATMEGAs panel, dds áramkörrel. A leggyorsabb órajel a dds órája ami 20MHz. Ez a jel a panelen kb 20mm jelúton van az oszcitól a két dds áramkörig vezetve. Az atmel 11.059MHz órával megy.

TBS-TEAM

Absoulte encoderrel 15Bit 1 fordulatossal pl: Ezekből 15Bit
József