Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Vettem egy ilyen programozót:
programozó
De nem működik.
Error Setting USBASP ISP Clock...
Ez a hibaüzenet jön bármire állítom az órajelet.
A neten azt írják, hogy frissíteni kell a firmware-t.
De ahhoz kéne egy másik programozó ami nincs.
Arra gondoltam, hogy ez hátha jó lenne.

dezsoe

Aha, az izgalmas lesz, mert ehhez is kéne egy programozó, amihez meg egy programozó kell... [#zavart2] Nincs valaki a közeledben, aki tud kölcsönözni egy működő Arduino-t?

nyiszi

Arduino NANO nekem is van.
De nem igazán értek hozzá.

dezsoe

Ahogy a cikkben le van írva, úgy csináld. A cikk Uno-val írja, de a Nano ugyanaz, csak más kiszerelésben. Sőt, a Nano-val magát a programozót is tudod frissíteni, így nem is kell a 168-cal foglalkoznod.

nyiszi

Köszönöm, megpróbálom.

TBS-TEAM

10 impulzust számol az X0 gyors bemenetről és elindítja
a T0 idözítőt ami 160ms számol majd Reset és kezdi elöről.
230V/18V~ trafó +1 dióda az X0 bemenetre.
Y0 bekapcsol és úgy marad. [#eplus2]

József

svejk

Koszi estere kiprobalom.
Probáltam már igaz csak 1- re volt a szamlál0 állitva.
Igazabol aezt a gyorsszamlálást azert vetetten el mert mintha sok procidot vett volna el.
Persze lehet elbénáztam valamit.

TBS-TEAM

A gyorsszámlálók hardveresek nem foglalnak +proc időt.
Nem arduino [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
József

svejk

Köszi, működik!
(kis kiegészítéssel, mégpedig hogy T200 tól vannak a 10 ms-os időalapú számlálók)

A számláló kiértékelése nekem most új volt, lehet ezen a részen véreztem el előtte.

Más típusú PLC-kben is otthon mozogsz?

TBS-TEAM

Örülök, hogy megy [#law]
Szinte csak Mitsubishi PLC-t használunk FX3U FX5
Persze a muszály az nagy úr [#eplus2]
József

846uvi2g9

Sziasztok! Keresek 2 db 800 w samsung vagy allen bradley szervomotort CSMT-08BB1ANT3 es 1 db vezérlőt CSD3- plus.
Számom 06709312336

ajpwg6jrn

Sziasztok.

Gondoltam megosztok veletek egy olyan infót, amivel szerintem sokan nincsenek tisztában azok közül, akik léptetőmotorokkal építkeznek.

A léptetőmotorokban réz tekercsek vannak, aminek van ohmos ellenállása és impedanciája.
Vagyis az hogy meg van adva hogy 1-2-3-5...sok "Amper"-es fázisáramú a motor, az még csak a teljes kép egy része.
Értelemszerűen a tekercsek bekötése is számít a kívánt áramerősségnél (unipoláris vagy bipoláris bekötés).
De legalább annyira fontos a meghajtó tápfeszültsége és annak szűrése.
Ha egy nagy motort teszünk egy kis meghajtóra, ami mondjuk névleges áramerősségben rendben is lenne, (pl. Nema34-es motor 3,5A-es fázisárammal és kínai 5A-es steppermeghajtó DC24V-ról hajtva), ebben az esetben az áramok rendben is lehetnének, de a motor nem fogja tudni az előírt nyomatékot, mivel kevés lesz a meghajtófeszültség.
Csatolok is egy képet.
Pont egy Nema34-es motorról, amit 40V-ról akartam hajtani, de rájöttem hogy az karcsú lesz hozzá, ha ki akarom használni a motor tudását.

szabo janko

Nem CNC de elektronika. Keresek Shulemberg (ha jól írtam) OCT569 C oszcilloszkóp kapcsolási rajzot. Hátha van valakinek vagy tud valakit akinek van . Javításhoz kellene , hátha életre tudom kelteni. Amúgy egy kettős időeltérítős komoly műszer volna.

drehás

Schlumberger.

szabo janko

Köszönöm a javítást ,emlékezetből írtam.