Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

3 fűtőszál max 5 féle teljesítmény fokozatot tudsz létrehozni.

A gyártás:
Vagy 230V~ minden fűtőszál.
Vagy 400V~ minden fűtőszál.
Attól függ te melyik típust vetted rá szokott lenni irva a fűtőszálakra a feszültség.

SSR relével a legcélszerübb manipulálni. [#kacsint]
József

svejk

Nyúlásmérő bélyeghez kellene  erősítőt kreálnom.

Biztos vannak cél IC-k tudna valaki ötleteket adni?

Semmi digitális csoda nem kell csak mezei gyors analóg kimenet.

onagy

HX711. Van Arduino-s panelen is.
Ha esetlek triax bélyeget használnál, vagy sok csatornát akarsz logolni egyszerre, van egy Kyowa PCD300-A műszerem, sok bélyegem, stb.
O.

svejk

Az Arduinós állítólag lassú...
Mint írtam semmi digitális csoda, semmi konverzió.
Analóg kimenet és azt kell majd komparálni.
Hogy mi lesz a "zajjal" azt még nem tudom.
Igazából nekem csak ötletet kell adnom a mérőerősítőre.

u6p5jr23k

Köszönöm a választ neked is és Vetesi75-nek is!

Peppe51

Mosógép eeprom-ját a DAAS-on keresztül milyen hardwer/softwerrel lehet elérni? Esetleg létezik célkütyü hozzá?
Tudom, hogy CNC-határeset, de itt az PLC, eeprom főszakemberek garmada van, lehet valaki tudja csípőből a választ.
Köszönettel: Péter

000000000

Mit tervezel a mosógép eeprommal csinálni? Másolni akarod vagy átalakítani a programot? Mert nagy a különbség a kettő között.

Peppe51

A mosógépem logikátlan, ezért bele akarok nézni. Gondoltam, olyan, mint a plc vezérlés, esetleg arduinos.
Rádugok egy USB-s "ketyerét". PC-s progival megnézem, mi a helyzet és vagy frissítem (lelhető újabb program) és beleégetem.

kaqkk007

Csodálnám ha bele tudnál nézni és még programot is találnál hozzá , ezeket a dolgokat a gyártók hétpecsét alatt őrzik ...

ajpwg6jrn

Ezt 99,99% biztossággal tudom mondani hogy nem fogsz sikerrel járni.
Egy kisebb mérnökcsoport foglalkozik a hardverrel és szoftverrel. Vagy ASIC van benne vagy olyan uC amihez nem valószínű hogy lesz programozód. Pláne ha már ők felprogramozva rendelik a gyártótól.
Ha minden csillag összeállt és mégis olyan alkatrész van benne, amihez van bármi eszközöd és fejlesztőkörnyezeted, akkor is szinte 100% hogy be van kapcsolva a kódvédelem.
Ha mégis meg tudod csinálni, akkor írj nekem 5 számjegyet, mert azt megteszem a lottón. Annak nagyobb esélyét látom.

Peppe51

Jaj!!!
Nem értem a kódvédelmet, de elfogadom.
Tehát, ha jól értem: EWM1000plus uC (motorola árulja) ROM RAM felprogramozva, EEPROM feltöltve. A programozó titkos. Nincs esély belelátni.
JAJ!!!

000000000

Mi értelme lenne? Új mosógépet akarsz csinálni? [#nyes]

000000000

Ez nagyon le van egyszerűsített azon a rajzon... mert a microcontroller nincs ott? Eeprom az csak memória egység, valami CPU vagy microcontroller is kell. Na meg azt is kell tudni hogy milyen nyelven van írva a program. Viszont az biztos hogy nem Arduino, mert azt csak amatőrök használják. [#nyes]

Peppe51

kössz!
A rajzon ott a ROM-RAM fölött a "mikroP" jelölés, az a mikroprocesszor.
A célom az volt, hogy ne kelljen új mosógépet venni.
Tehát, ha elromlik a "mikroP"-s alaplap, az ellenőrizhető alkatrészek jók ill. az elkók cserélve. És rossz marad, akkor vegyek új mosógépet?
Erre már Kohn is azt mondaná, hogy ügyes-ügyes...

kaqkk007

A legtöbb processzoros áramkör a táp hibája miatt kerül szemétre, a proci-eprom szinte csak hirtelen feszültség ugrás (legtöbbször villám ) miatt hal meg . Nem kell félni a hibájuktól .