Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Aha!

Akkor valószínű a szürke PVC szerű házas több hőt fejleszt elégéskor mint a plexiszerű.

Rabb Ferenc

Vagy több hőt visel el a teljes pusztulásáig. Merthogy nem éghető "UL 94 szerinti gyúlékonysági osztály V0"

De alacsonyabb környezeti és működési hőmérsékleten.

svejk

Neked lehet igazad![#eljen]
Itt  olvashatók a tesztek az osztályozáshoz.

No de akkor most főképp, melyiket mikor és hova lehet használni a kettő közül?

svejk

Számomra ebből is csak az derült ki, hogy kisebb térfogatú az újabb 221-es.

svejk

Ez a kísérletet megismételve lehet fordított eredményt kapnánk. Egy mérés ugye nem mérés.

jani300

Az első videóknál se köpni se nyelni nem tudtam .
Szuper az a vagó lehet el sem éri a bekötött kábel keresztmetszetét és még kontakt is van benne .
A fizika törvényeit is lehet megkerüli .
Az összesodort vezetékeken nálam SK 63 van a másik feléről 10 es megy a műhelybe .
Hát nem tudom ,szerintem ma még azért nem csípem le ,mert ugye vagóm sincsen ...

PSoft

Látványosak ezek az "X" idő után füstöt eregető, műanyagot olvasztó, másfeles/kétésfeles rézdróton 100-200 Ampert kergető marketing videók.
Nyilván, életszerűek is lehetnek, mert ha nem, akkor vajon...minek is mutogatnák? [#vigyor]

dtb

Szép, és jó dolog ez a wago, tényleg kqrva jó vele dolgozni, de bennem mindig ott motoszkál a kisördög, hogy mikor kapok kézbe a megbízhatónak ítélt eredeti helyett valami utángyártott rosszt, ami esetleg már közveszélyes kategória...

svejk

Arra jók voltak a videók, hogy utánanézzek mi a kettő közt a különbség.
Persze igazából a tutit nem tudtam meg.

Engem egyébként még az szokott zavarni, hogy az mcu vezetéken könnyen forgatni lehet őket.
Értem én hogy rúgó, meg felület, nyomóerő, de ez valahogy ellentmond a hagyományos "biztos kötés" elvének.

PSoft

Egyébként, nem az ördögtől való ám ez a wagó.
Nézz meg pld. egy 20-30 éves fénycsöves lámpatestet.
Már akkoriban is használták ezt a rugós szorítású kötést.
Jahhh, azok is mcu-val voltak drótozva. :)

Szalai György

Mi a hagyományos "biztos kötés" elve, aminek ellentmond?

Rabb Ferenc

És folyt rajtuk 400mA érintkezőnként. Az indulás itt is egy "csoki" volt. Ez azért elég távol van egy konyhai mikró-vízforraló-kenyérpirító kombótól.

PSoft

IdézÉs folyt rajtuk 400mA érintkezőnként.

Igen, ebben kétség kívül igazad van.
A kor technikai fejlettsége akkor, annyira volt képes.
Ma meg, az új anyagoknak/technológiáknak, szemléletnek köszönhetően, 32A-ra képes.

jani300

Én botor meg tegnap forrasztgattam az opel hűtőventilátor 4 négyzetmilis vezetékét .
Vett 30 amperes biztit és kapott direkt tápot a relé , biztin keresztül , forrasztott kötésekkel , na ha leolvad ,megwagózom :) (ha nem zúzzák be előbb , vagy egyáltalán megérem  :)  )

szf

Érdekesség!
Ez is rugós bekötő csatlakozós igaz csak az elmenő oldalon.
Kb 1 hónapja egy villamos elosztó átalakítása során került hozzám.
Tette a dolgát kb24 éven keresztül. Folyamatosan ment rajta 165A.
Most egy felülvizsgálat során lett megállapítva, hogy "nem" megfelelő méretű.