Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

7ng7ui4ik

Mármint a móricka rajzon a 2-es számúra gondoltál?

Végeredményben az jön ki belőle így bekötve mint amit mondtam, tehát két lépésben állít elő 220V-ból 32V-ot?

onagy

Bevallom, tüzetesen nem néztem a képeket, a leírásra hagyatkoztam, hogy az egyik trafó primer és szekunder kivezetései között összekötést véltél felfedezni.
A kétlépcsős letranszformálás lehetséges, de célszerű lenne szétkötni a dolgokat és úgy megmérni, így kép alapján nekem nehéz egyértelmű választ adni a kérdésre, elnézést ha összezavartalak.
O.

7ng7ui4ik

Köszi, egyelőre marad akkor így ahogy be van kötve, aztán majd méregetek és visszajövök az eredményekkel, hogy lehet-e érdemes-e egyszerűsíteni a helyzeten.

Ha két lépcsős transzformálás akkor le lehetne váltani egy trafóra a kettőt.
Ha van valami számomra nem ismert funkciója is a második trafónak (jobb leválasztás ahogy JZoli említette [tök laikus vagyok azt sem tudom mit takarhat ez], stb) akkor azt nehezebb lesz kisilabizálni.

jani300

https://www.youtube.com/watch?v=jJdpC_lTT1c

Egy fázisból 3 fázis ,forgóátalakítóval .
Ugye ez egy kedvenc témám , ha kicsit más , saját megoldást is használok .
A Pityesz félénél ott voltak kétségeim az indítással ,itt az is másképpen történik .
Egyértelműen látszik viszont hogy egy életképes , teljesen hibátlan dolog .
És nincsen benne elpusztulni vágyó elektronika .
Most találtam , van még több videója , szerintem hiánypótló , nem találtam eddig hasonló , értelmes , gyakorlatias videókat a témában .

Csuhás

Talán ide illik leginkább a kérdésem, tud valaki olyan szervizt ahol egy samsung s6 tab (p610) kijelzőjén a front üveget ki tudja cserélni? Ugyanis jó a lcd, jó a touch csak az első üveg lett pókhálós. Elvileg javítható de valami spéci szétválasztó összerakó gép kell hozzá. Persze ha nem találok, akkor marad a komplett kijelző csere, amit magam is meg tudok csinálni.

nagysam

Szerintem a Pólus centerben Kb. a Kínai kajálda felett a srác megoldja

Csuhás

Esetleg valami cégnevet telefonszámot nem tudsz? Szeretnék érdeklődni mielőtt odamegyek, bár nincs messze de az időm mostanában kevés.

Csuhás

Van ott egy GSM Szerviz, arra gondolsz?

Sanyi Bá

Próbáld meg a "www.borics.hu" .

7ng7ui4ik

Most jutottam oda hogy kiméregessem a trafókat bekötve. A második trafó kimenetén így mérve nincs feszültség.

Az összes kimenetét összemértem egy másik kimeneténél mindegyiknél sípol a multiméterem. Ez arra utalna hogy zárlatos a trafó vagy ez is valami varázslása a második trafónak?

jani300

Üdv !

42:48=36:x
(42:48)x 36=x

Ez egy aránypár lenne :) az első :)
A gyerek szerint hülye vagyok :)

31, 5 lenne a tényleges kimenő feszültség .
De mivel a névleges alatti feszültséggel tápláljuk az autotrafót , lényegesen csökken a teljesítménye .
Azt mérd meg hogy a 220/42 voltos trafó kiadja e a 42 voltot .

jani300

Ez arra utalna hogy zárlatos a trafó vagy ez is valami varázslása a második trafónak?

Autótrafó, annak ilyennek kell lennie .
Az egész egy tekercs , O , közte sorban a csapolások ,és a legnagyobb feszültség a tekercs két vége .
Akár olyan feszültséget is le tudsz venni ami nincsen is kiírva , viszont kis feszültségen sem nőhet az áram ,ha egyforma keresztmetszetű huzalból van tekerve az egész .

fn47xk7ei

Miért nem teszed fel a vezérlő panel fényképét? A legtöbb hegesztőgép 24 V-os ill. 48 V-os. A 30,5V arra utal, hogy aki behelyezte az auto trafót az tudta hány V-os a motor. Azaz valószínűleg 24 V-os és arra gondolt így tudja megemelni a max fordulatát a hajtásnak. Lefelé pedig a fázishasítás úgy is meg tudja oldani a feladatát... vagy...[#nemtudom]

7ng7ui4ik

Csatoltam két képet a vezérlőpanelről. A hátuljára van írva filccel (nem általam) hogy 42V.

Úgyhogy az a sejtésem hogy inkább lassítani akarták a fordulatszámot a két trafóval mint gyorsítani.

Ezt a komplett vezérlést szeretném lecserélni egy ilyenre és irányváltó kapcsolóra, mert ez jóval kevesebb helyet foglal, és nincs rajta semmi felesleges mint a hegesztő vezérlőpanelen.

https://www.hestore.hu/prod_10041969.html

7ng7ui4ik

És két fotó a motorról, de ezekből semmi sem derül ki, nincs rajta semmi névtábla.