Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

onagy

onagy

Devecz Miklós

Próbálkozz ezeknél:
https://miskolc.ngproject.hu/master.php

Elvileg forgalmaznak hasonlót.

Laci11

Szia !

Hát ezt hol kukáztad?
Valahol van még rajzom róla, hétvégén megkeresem.
De amúgy B&R termék.

Laci

szf

Mire lenne ez nekem jó (hamár 2 van) [#nemtudom]

PSoft

No, ugyanez a kérdés...nálam is. :)

TBS-TEAM

Dísznek vagy papír nehezéknek, mert ha nincs programozó softwer hozzá akkor semmit sem lehet vele kezdeni.
2004 széria előttiekhez még a támogatást is megszüntette a B&R két éve.

A softwer csillagászati összegért adja a B&R. [#rolleyes]
József

ajpwg6jrn

Nagy valószínűséggel DC1-4 pinekre kell neki táp (Ami valószínűleg 24V).
A DC1-4 pint sípoltasd össze a GND-vel. Amelyikkel sípol a műszer, oda kell a negatív. Amelyikkel nem, oda a pozitív. :)

PSoft

Köszönöm mindenkinek a segítséget. [#worship]
Sikerült beazonosítani az X3 stekkeren a táp(DC24V)csatlakozási pontjait. [#eljen]

Szalai György

Szabadagazda. Miez? [#nemtudom]

PSoft

Valami hasonló "robotnak" volt a "vezérlője/kezelője" mint ami ott futkorászik a fröccsgép fölött.

dtb

Rákerestem, a "B&R  Automation  Studio" -val lehet programozni, és 90+90 napig ingyenes.

u6p5jr23k

Tisztelt Urak!

Van egy villamos kérdésem.
Tatramat fűtőpatron bekötésével kapcsolatban bizonytalanodtam el...

A csatolt képen, a bal és jobb szélső bekötési mód (230V/400V) gyakorlatilag egyforma, párhuzamos bekötésűek. Ekkora tűréssel gyártják ezeket a fűtőszálakat?
Ha szeretném fokozatkapcsolósra bontani a fűtőpatront, akkor elég csak egymás után párhuzamosítani 400V-on a fűtőszálakat?
A delta kötésnél véleményem szerint egy fázis kikapcsolása harmadolja a teljesítményt, így ez a megoldás nem lesz jó, mert csak 1/3---2/3 fokozatokat tudnék megvalósítani.
A csillagpontos bekötés esetén meg nagyobb áramokkal kell számolnom fázisonként, ha jól gondolom.

Köszönöm!

Vetesi75

Szerintem kétfajta feszültséggel gyártják. (Az ábrák alatti feszültségértékek. "Angabe auf dem kopf" = "Jelzés a fején")

Laci11

Ez a vezérlő ennél a robotnál jóval egyszerűbb pneumatikus manipulátor vezérlője volt.
Látom a tápot sikerült megtalálni. Elindul a vezérlő?
Laci