Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Csak próbáltam logikázni de ezért kértem a vezérlőről is fényképet. Igen, 42 V-os és így valószínűleg a lassítás volt a szándék vagy esetleg a szaki tudta, hogy a motor 24 V-os és nem akarta, hogy a vezérlőn keresztül nagyobb feszültséget kapjon és így csökkentette a tápfeszültséget. ÉTulajdonképpen mi a probléma? Csak cserélni akarod

fn47xk7ei

Csak próbáltam logikázni de ezért kértem a vezérlőről is fényképet. Igen, 42 V-os és így valószínűleg a lassítás volt a szándék vagy esetleg a szaki tudta, hogy a motor 24 V-os és nem akarta, hogy a vezérlőn keresztül nagyobb feszültséget kapjon és így csökkentette a tápfeszültséget.Én a napokban cseréltem a hegesztőgépben a vezérlő kártyát. WEL-1-3 és ezek tudnak működni 24-42 V közötti tartományban. A motor feszültség és persze a kapcsolt dolgok ( mágnesszelep, mágneskapcsoló)határozzák meg a tápfeszültséget. Neked nem kell a mágneskapcsolóval ill. mágnesszeleppel foglalkoznod mivel csak a motort hajtod. Oda viszont jobb a PWM-es lágyindítású DC motor meghajtó. Persze működik fázishasítással meghajtva is .Tulajdonképpen mi a probléma? Csak cserélni akarod? Igen, megéri lecserélni mert olcsóbb és jobban megfelel neked egy egyszerű dc meghajtó és azokra végálláskapcsolót is lehet kötni.

ybm4ifb

Sziasztok

Hátha valaki látott már ilyet,mi lehetett EZ?

Csuhás

Ránézésre valami autós elektromos motor vezérlés.

ybm4ifb

Köszi...Egyéb vélemény????

szabo janko

Szép napot mindenkinek.
Nem CNC de elektronika : keresek OCT 569 típusú oszcilloszkóp kapcsolási rajzot. Ez francia származású kettős időletérítésű szkóp. Hibásan került hozzám és szeretném megjavítani.

ajpwg6jrn

Én még csak most látok pont ilyen PCB-t, de a lenti nagyáramú söntökből és a tekercsmeghajtásokból ez egy 3F inverternek tűnik (vagyis DC-ből AC-t készít). Én is azt gondolnám hogy 3F motor meghajtás.

zozo

Hogyan működnek ezek a szintmérők? 0-190 ohm között változik az ellenállása, de mi van a csőben?

Csuhás

Gondolom mágnessel mozgatott lineáris poti

zozo

Nincs mágnes az úszón. Gondoltam arra, hogy esetleg reed relék vannak ellenállásokkal sorba fűzve, aztán kerestem a mágnest, de nincs. Ráadásul csak két vezetéke van.

onagy

Minden bizonnyal Lvdt elven működik, az úszóban egy rövidrezárt menetű tekercs van.
O.

zozo

Köszi. Legközelebb ha az enyémet kiszerelem, majd jobban szemügyre veszem :)

Vetesi75

Sziasztok! A,B.Z jelet adó enkódernél az index jel szélessége függ a felbontástól? Gondolok itt arra, hogy a kisebb felbontású enkóder nagyobb szögtartományban adna indexet - hasonlóan az A-hoz és B-hez?

dezsoe

Szia!

Össze szokták kapuzni az A és B jellel, tehát igen. Pl.:

Vetesi75