Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ORCA17

Mit, hogyan, mivel...ez a tudás és hozzáértés megtuningolva a kitartásoddal[#eljen], ez a Svejk.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

gazigdccu

Láttam én is sok fajtát, de a kínai vezérlők nem érdekelnek. Sok panaszt hallottam róluk és nem javíthatók utólagosan. Ha konkrét megbízható vezérlőt ajánlasz azt megköszönöm.

svejk

Hmm.. én még hibással alig-alig találkoztam azok is mindig visszavezethetőek voltak túlfeszültségre, zárlatra.
Klavio vagy Variometrum  mindkét cég korrekt, garanciás cuccot adnak.

TBS-TEAM

Az arhivumunkban megvan az a CD (Nero mentésben)  melyet Magi ezekhez a vezérlőkhöz adott. Pontosan mi van rajta nem tudom pontosan de a telepítése bekötések makrok biztosan.
Küldj email címet és elküldöm ami van. [#vigyor0]
József

RJancsi

Lehet, hogy nem a legjobb topicba írok, de mégiscsak elektronika. Mennyire ismeritek a BMS áramkörök "lelkivilágát"? Az a problémám, hogy két Liion cellát szeretnék egy "teleptartóban" használni úgy, hogy a töltést nem a tartóban hanem abból kivéve egy "intelligens" töltővel oldom meg.
A cellák védelme érdekében a teleptartó és a készülék közé beforrasztottam egy 2S BMS panelt.
A gondom az, hogy amikor a teljesen feltöltött cellákat beteszem a teleptartóba, a BMS kimenetén 0 feszültség jelenik meg. Ám ha egy pillanatra feszültséget adok a BMS töltő/kisütő lábaira (mintha azon keresztül tölteném a cellákat) azonnal életre kel és a külső táp levétele után is stabilan jön belőle a delej.
Normális ez? Így nem igazán tudom használni, mert pont az lenne a lényeg, hogy a cellákat külső töltővel tudjam tölteni és ha lemerülnek ne a készülékben töltsem hanem egyszerűen kicseréljem két töltött cellára.

ajpwg6jrn

Ezek így szoktak működni. Megnézem van-e olyanom ami jó lehet neked. Ma megyünk is Érdre. Ha találok, beadom.

RJancsi

Köszi, cserébe adok vadi új, még nem használt 2S BMS-t ami nekem van.

VViktor

Szia. Így működnek,de ha jól értem neked csak addig kellene a BMS amég töltöd az cellákat? HA igen akkor én a helyedben rendelnék 18650-es cellatartókat és arra kötném rá a BMS-t és mikor az feltöltött akkor csak ki a cella és a helyére be a lemerült cella.
De ha valamit rosszul értettem ,elnézést.
Üdv: Viktor.

VViktor

Bocsi félre értettelek,törlésre jelöltem az előző posztomat :D

J-Steel

Villanyszerelésben mikor használnak olyan 4x1,5ös kábelt aminek a színei
- fekete
- fekete
- kék
- sárga-zöld
???

Szalai György

Amikor egy direkt és egy kapcsolt fázist, nullát és földet kell elvinni A-ból B-be.
A direkten lehetnek konnektorok, a kapcsolton világítás.
Vagy mindkét fázisszál is lehet kapcsolt, valami alternatív esetben.

TBS-TEAM

Amikor ilyen volt a boltba [#eplus2][#eplus2][#eplus2]
Amikor ilyen akadt a kezébe [#eplus2][#eplus2][#eplus2]
József

PSoft

7ng7ui4ik

Sziasztok!

Elektronikás segítséget keresek Székesfehérváron vagy környékén, háromfázisú motor frekvenceiaváltósítás jelszóval.
Nem kell számla, hobbistával is szívesen kooperálnék együtt!

Kérem aki tudna segíteni, privátban jelentkezzen!

g89ketty

Tisztelt hozzáértők! Mikor lesz téma a fázisjavítás, fázishiba indikálás. Nem spec műszerrel, szkóppal például?