Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

lari

Biztonsági fényráccsal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Az érdekelne, hogy milyen kimenete van egy ilyen érzékelő párosnak?
Lehet-e közvetlenül egy relét kapcsoltatni vele, vagy szükséges hozzá egyéb biztonsági elektronika?
Országon belül hol érdemes ilyet beszerezni?

svejk

- általában két open  kollektoros
- lehet de akkor már nagyon nem az a biztonsági kategória
- a gugli segít
A sokféleségük miatt nehéz az árukat összehasonlítani egymással.

J-Steel

A fényrács vagy fényfüggöny létezik különböző hosszban és a jeladók sűrűsége meghatározza, hogy mekkora tárgyat enged át. Ha pl 30cmenként van, akkor emberi test nem tud átmenni jelzés nélkül, de a keze még átjuthat. Ha kb 80cm hosszú egy ázlagos emberi kéz, akkor  függönyt ennyivel hátrébb kell helyezni a veszélyes helytől.
 Én a Sick C4000 szériával dolgoztam eddig, sokfajta alváltozata van. Nem olcsó.
Adatlapja letölthető, 50. Oldaltól van a bekötés.
https://cdn.sick.com/media/docs/5/45/945/operating_instructions_c4000_standard_and_c4000_advanced_safety_light_curtains_en_im0011945.pdf

lari

Svejk,J-Steel,köszönöm!

J-Steel

[#eljen] [#wave]

0rugjss2

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Adott ez a marógép amit átalakítottak mach3 vezérlésre. A gépen teljesen véletlenszerűen
leáll a főorsó program közben x y z tengely megy tovább fut a program. Valamikor fogásban valamikor üresen. Valamikor a program elso felében valamikor a végén. Ilyenkor a motor irányváltó kapcsolójával kikapcsolom majd vissza és semmi aztán átfordítom másik irányba ilyenkor elindul újra.
Ezt a kapcsolót szét is szedtem de nem látok benne égést vagy oxidot. Valami tanácsot tudnátok adni mit nézzek meg?
Túlmelegedés szerintem nem lehet, mert amikor sokat megy bekapcsol a hűtése szépen.
Vagy esetleg egy szakit Esztergom környékén aki vállal ilyesmit.

Köszönöm szépen válaszotokat előre is!

B_B_

Allen Bradley 440l-est kerüld, Sick vagy az Omron jó

MATEEEL

Üdvözlet!

"Megörököltem" a képeken látható sok kivezetéses motort, amit fel is raknék hirdetésbe, ha legalább közelítőleg tudnám, hogy mit tud, és mit ér?
Érdekessége, hogy tök mindegy, melyik irányba forgatom a motor tengelyét, a hajtóművön látható fogaskerék mindig ugyanabban az irányban forog.
Okosságokat köszönettel veszem!

RJancsi

Rajta van a gyártója, típusa, írj nekik egy mailt, hogy küldjenek adatlapot róla. Gondolom nem zárkóznak el...

MATEEEL

Köszönöm a válaszokat, délután lekapom a hajtómű burkolatát, atztán ha nem leszek okosabb, jön a Shinano Kenshi (Aspina).

ra8nsmk6w

egy kis kattanást hallani mikor oda vissza tekered a forgórészt?
Mintha már találkoztam volna ezzel a megoldással.Egy nagy emelkedésű meneten van egy csúszkáló fogaskerék.
egyszerű szerkezet volt, de majd meglátod.
Én rögtön gondolkodás nélkül szétszedném [#nyes]

Szalai György

"délután lekapom a hajtómű burkolatát"
Fotókat tegyél a Boncolás - azaz mi és hogyan működik rovatba.
Had okuljunk.

svejk

Ááá... szinte biztos, hogy OEM termék.
No meg  japcsik egyébként sem nagyon közlékenyek.

svejk

Hátha van valakinek valami bontott panelon, vagy fiókban.

Tehát keresek gyorsban SP206 TTL-RS232 illesztő IC-t SOIC tokost.

TBS-TEAM

AMouser van raktáron. [#kacsint]
József