Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

TROMF22

TBS-TEAM

Ha találsz 3000-6000 közötti ipulzussal működő motort akkor rákötheted [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

A leírás [#nezze] választható 3000-6000 impulzosos kimenet választható.
Egyenirányítással próbálkozhatsz. [#wave]
József

TBS-TEAM

100HZ= 6000 vibr
József

TROMF22

Egy jól kiegyensúlyozott forgórészű kis motorka (pár száz Watt) elforoghat 100 Hz-el nem? Vagy ez már hazárdjáték?

TBS-TEAM

A [#nezze] 50Hz ad ki a kisebb rezgés opciónál. [#vigyor0]
József

rnykz60dz

Adott egy siemens 1ft5066-0af01-2-z motor (állandó mágneses motor, vele egy tengelyen egy tachogenerátor, egy rotor pozició encoder, fék és egy ROD426 encoder a CNC pozicióhoz.

A hajtás számára a tachogenerátor és a rotor pozició encoder ad jelet. Ennek a két jelnek az egymáshoz viszonyított helyzetét kellene ellenőrízzem. Az ellenőrzéshez mérni kell a tachogenerátor egy fázisfeszültségét és a hozzá tartozó rotor pozició encoder kimenet jelét.
Kérdésem, hogy a rotor pozició encoder jel az igényel valamiféle felhúzást +5Vra? mert a mérés során ott nem jött ki jel.
A mérés elrendezése pin4,6 összeköt, mérőföld. 1-es sugár az oszcilloszkópon pin11 (tacho generátor jele) 2-es sugár oszciloszkópon a pin1 jel.
Csak itt utóbb semmi sem látszik ha kézzel megtekerem a tengelyt. (a tachogenerátor normális szép jelet ad)
Kérdezném, hogy esetleg felhúzó ellenállás kell rá vagy meghibásodott a jeladó? (gyanús ez)

Bencze András

Simán, még többel is. Csak ha akarsz nyomatékot is, ahhoz a névlegesnél nagyobb feszültség kell. (Ha bírja a szigetelés.)

TROMF22

Gyűlnek az információk.
Itt inkább a névlegesnél kisebb feszültség irányában van beállítási lehetőség.

Köszönet mindenkinek, aki itt a Fórumon vagy magánban segített.[#wave]

ajpwg6jrn

Sziasztok.

Tudja valaki hogy melyik az a könyv, aminek ez a részfejezete:
http://kemmk.hu/sites/default/files/dokumentumok/hunyadi_sandor_fazisjavitas_es_modozatai.pdf

Ez egy nagyon jó könyvnek tűnik.
Szeretném elolvasni.

Ha tudjátok melyik ez, kérlek írjátok meg.
Köszönöm.

ajpwg6jrn

Valószínűleg Elektromosipari zsebkönyv a neve.
Egyet meg is találtam. (2001-2002) De abban minden csak pár mondattal van leírva.
Ez lenne jó alaposabban kitárgyalva.
Letöltöttem, ha kell át tudom küldeni akinek kell.

ajpwg6jrn

RJancsi

szbjoe

Üdvözletem és mindenkinek jóegészséget!
Tanácsot, esetleg segítséget kérnék az alábbi lágyindító esetében (előéletét nem ismerem, itt vásároltam a fórumon):
Biztos, hogy a digitális panel zárlatos, melegszik is rendesen a 7805-ös táprész a másik panelen.
Kérdésem: valahol-valaki hozzáértő találkozott-e hasonlóval, esetlegesen javítani tudja-e?
Hozzászólásokért előre köszönet...

svejk

Utolsó esélyként adatmentés erejéig keresek egy a képeken látható HDD elektronikát.

Szedlay Pál

Tele van vele az Ebay ha máshol nem találsz, nem is olyan vészes az áruk.