Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Jó az a karika, csak kényelmetlen. Egy ESD munkahelyen oda csatlakozik a lánc. [#nyes]

Szalai György

Láttam olyat, ahol ezt egyszerűen egy bepréselős patenttel oldották meg.

svejk

Érti valaki ezt a relépanelt?

Minek az optocsatoló ha nincs leválasztva a 24V tápról a jel?
Vagy mit nem értek ennek a bekötésénél?

Szalai György

Sosem volt ilyen panel a kezemben és nem látom a kis fehér tok típusát.
Azt írja ,,High and Low Level Trigger" ezért gondolom, hogy a triggerelés miatt van a kis fehér tok, ha már nem leválaszt.
Szégyen, ha nem leválaszt, pedig azt is írják. Meglepődnöm nehéz lenne rajta.

svejk

Mennyivel könnyebb lenne ha sok bla-bla szöveg helyett legalább egy blokvázlatot skiccelnének oda.
Persze a teljes kapcsolás is olyan egyszerű, hogy kár is titkolni.

kaqkk007

A relék 24 voltosak , a vezérlőjel 5 volt az optó a vezérlőjelet kapcsolja a relémeghajtó tranzisztorra ,a 24v és a vezérlés GND  közös .

dezsoe

Nagyjából az lehet a felépítése, mint a csatolt rajz. Ha igen, akkor a jumperek középső lábát használhatod jel közösnek, elkerülve a relé tápot.

svejk

Biztos sok opto volt a fiókjában...

Maradnak a saját készítésű panelkák. :(

svejk

He-he, ez jó ötlet!
És még fóliát sem kellene vágni. :)

000000000

Sziasztok!

Nem tudom ezt ki érdekli, de nemrég vettem egy Weller WE1010 forrasztót, mert az öreg Wellert amit 1979-ben vettem odaadtam a fiamnak aki szeptemberben költözött saját lakásra tőlünk. Az öreg Weller jól bírja még magát, a fiam nagy örült neki, de újat már akartam venni és így jó okom volt... [#eplus2]

No ja, az újat szeretem, csak azt nem hogy nincs az LCD-nek háttérvilágítása és a kapcsolóban sincs lámpa mint az öregben, így pedig néha bekapcsolva felejtettem néhányszor, mert ha a szobából kimegyek világítást kikapcsolom és nem látom hogy a forrasztót elfelejtettem kikapcsolni. Ez miatt átalakítottam kicsit az új Weller forrasztót. Kicsit más képen mint mások, mert én nem fúrtam ki semmit, hanem anélkül. Így szerintem sokkal jobban néz ki, nekem legalábbis tetszik így jobban mintha kapcsolót cseréltem volna világítósra, ami legegyszerűbb lett volna.

Csináltam róla egy videót, nézzétek meg ha érdekel hogy néz ki.

ra8nsmk6w

TBS-TEAM

Programozd be, hogy mikor áljon készenlétbe és nem számít meddig van bekapcsolva. [#kacsint]
József

000000000

A készenléti idő nem kapcsolja ki, csak leviszi 180 fokra. Így szerintem jobb, mert szépen lehet látni.

RJancsi

Értem én, hogy biztonság, de miért zsugorcsövezted be a sarukat? Gyárilag jónak ítélték meg csupaszon is.. És még szigetelő szalagot is rátekertél..

000000000

Én már nem szeretem kockáztatni életemet mert már öreg vagyok arra... [#nevetes1]

Azért kellett szigetelni minden 230V-ot mert be kellett kapcsolni nyitva is mert meg kellett keresni a forrasztási helyeket, ellenőrizni kellet működését meg forrasztani kellet nyitva. Ez Mexikói elektromos biztonság..., de ha itt Svédbe vagy Németországba csinálták volna biztos nem lett volna ez a sok meztelenkedés.