Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Írjál a gyártónak egy levelet, hogy küldjön infót. [#vigyor0]
József

GG

Bele kellene hallgatni, de lehet, hogy az eszköz nem mond semmi olyant, amit hallani szeretnél, mivel lehet, hogy ez egy rtg/optikai vizsgálóberendezés léptető vezérlője - és nem "ethernet rs232 konverter", a megtévesztő rj8 aljzat ellenére.

000000000

Ez igaz, valóban egy vizsgálóberendezés része, de a rj8 ajzat lan-transzformátor ic be fut ami 10/100BASE-TX tud, akkor csak Eth keresztül kell, hogy kommunikáljon vagy nem jol gondolom?

GG

Ok, hogy eth traf, de attól még a kommunikációja nem feltétlen szabványos. Ez kb. 20 éves eszköz. Lapozz vissza a naptárban, hogy akkor mi volt az ipari gyakorlat, ez nem egy rasPi! Hallgass bele, szólítsd meg valamivel. Nézz utána, hogy a Beck (?) fekete IC vajon mi lehet. Magyarázd meg, hogy az aljzat melletti 8db led mit csinál. Próbáld megnézni / debugolni valahol működés közben. Legyen szerencséd!

000000000

Ez igaz elegge cel hardver es olyan 15ev koruli technika, sok remenyt nem fuzok hozza, edekesseg kozben hatha ragad ram valami hasznos. A beck sc143 ic az gyakorkatilag egy mini szamitogep, webvezerlo, can, soros , usb, es egy halom  hasznos dolog, sajnos elegge feluletes ezen teren az ismereteim.

000000000

"Van egy Ethernet rs232 konverterem és nem tudok csatlakozni hozzá..."
...azért mert ez nem Ethernet - RS232 konverter. Fényképezd le a nyák mindkettő oldalát, meg a doboz másik oldalát és alját is. Mindent ahol van valami írva, akkor könnyebb segíteni.

000000000

Rendben, itt vannak a fotok

B_B_

erdekes cucc mindent is tud??? [#vigyor]

000000000

Úgy néz ki hogy igazad van, ez Ethernet konverter, de nagyon speciális.

Próbálj innen információt kapni. Körülnéztem ott, szerintem minden információt lehet ott találni, de én nekem ha Ethernet - RS232 konverter kellene akkor inkább vennék mert ezt nehéz dolog lesz bekötni. Nekem egy USR-TCP232-410s konverterem van és az  nagyon jó.

560f5bvpd

Üdv mindenkinek,van egy régi léptetőmotor vezérlőm ősszehoztam egy kinai usb csatoló kártyával,müködik is jól,csak mikor áll a motor akkor hallani egy elég hangos sipoló hangot. Ebben kérném a segitséget,hogy hogyan tudnám ezt a hangot lecsökkenteni. mellékelem a képeket,remélem,hogy van itt olyan  ember akinek már volt dolga ilyen vezérlővel,mert nem sok infot találtam róla a neten.
A segitséget előre is köszönöm.

ra8nsmk6w

Ez a hang sok esetben váló ok is lehet.
én megörültem tőle és váltottam .
ennek immáron 15 éve.
Amúgy egy komolyabb vezérlővel lehet csillapitani

Jozs

Jaja, az én első ( bútorlap ) gépem is borzasztóan sípolt. Azt mondták a vezérlő miatt van. Én is váltottam. ( Persze nem csak a hang miatt :-) ).

Szalai György

Az csak egy hang. Nem egy földrengés. [#vigyor2]
Én úgy vettem észre, hogy nem csak a motor sípol, bár ö a rezgés forrása.
A motortól, a merev mechanikai kapcsolaton keresztül, a géptest átveszi és lesugározza a levegőbe a rezgéseket. Minden hangsugárzóvá válik, amivel merev a mechanikai kapcsolata. Az asztallap is. Mint egy hangszóró, ahol a motor a hangszóró tekercse és a többi az mind a membrán.
Ha a motorodat egy gumiszivacs lapra teszed, már csak ő tud hangoskodni és a környező szerkezetek már nem segítik ebben.
Gyári konstrukciókban elterjedt volt a léptető motorokon a rezgéscsillapító gallér. Az is a rezgés terjedést hivatott akadályozni.
Léptetőmotor tengelye és golyósorsó közé is hasznos egy rezgés elnyelő kapcsolatot beépíteni. Szíjat, vagy gumibetétes tengelykapcsolatot.
A motorról a levegőben való hangterjedést is lehet akadályozni, de a motornak szellőznie kell.

Tari Gábor

Sziasztok, van egy ilyen régi labortápom. Valamiert 1,5 A nél többet nem hajlandó kiadni még rovidzarnal sem, akkor sem max ra tekerem a current limitet. Javítható ez a hiba?

pbalazs

Szia! Biztosany javítható, mivel csak tranzisztorok vannak benne, semmi integrált áramkör.