Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

GG

A gugli szerint
A1LA: AO3401 30V P-Channel mosfel
A0LA: AO3414 20V N-Channel mosfet transistor, SOT-23
?

lari

Így már könnyebb,Köszönöm szépen![#wave]

szf

Ez tud 60A-t???

m8zmkic73

Szia Feri.
Elvileg tudhat.
Szerintem azért van benne annyi FET, hogy hűteni se kelljen. Nekem van olyan FET-em, ami ez a tokozás, és 64 A-es.  Sok függ attól, hogy mi a FET belső ellenállása. Itt milliohmok szoktak lenni.

J-Steel

Van a youtube-on egy két kedvenc csatornám, amit szívesen szoktam figyelni, ilyenkor a komment szekciót is átolvasom.

Képzeljétek el, vannak olyan emberek, akik szerint ha a 25m-es feltekerhető hosszabítós elosztó feltekerve marad, és úgy használjuk a fogyasztóval, akkor induktivitásként működik, és emiatt akár tüzet is okozhat.
 És ráadásul ketten is kommenteltek ilyet ugyanazon video alá.

Csak azt nem tudom, hogy a hülyeséget ők maguk találják ki, vagy mástól hallják és terjesztik az igét.
 Nekem is volt egyszer egy tanárom, aki középiskolában elpalántálta bennünk a marhaságot és én is beleestem, hogy sokszor elmondtam másoknak, aztán egyszer csak rájöttem, hogy hülyeség volt.

jani300

Na de hát nem szabad feltekerve használni ,és van induktivitása , is méghozzá kétféle :)

2f428kduf

Nem lesz induktivitása, mert tulajdonképpen bifiláris a tekercs:az áram oda-vissza folyik.  egy nagyon régi babona, mármint az induktiv tekercs, azért melegszik, mert feltekerve nem tud hülni

frob

hogy miért okoz tüzet, kb mindegy...
de az tuti, hogy ha huzamosabb ideig tekersz róla valami nagyobb fogyasztót akkor már csak fűrésszel vágod le róla a kábelt, mert letekerni nem fogod :)

építőiparban eltöltött évek ezt mutatják, hiába magyaráztam a sok idiótának hogy le kell tekerni mert ráég.. nem az övé lerosszja....

utána meg jött a rinya ha ki kellett fizetni :D

szóval tekerd csak le, pl ne hegedálj róla feltekerve ;)

J-Steel

Feltekerve nem tud hűlni. Az oké. Mennyi az az annyi Wattban, amitől 8 óra munka alatt összeégnek a vezetékek a gumiköpeny alatt? Mondjuk 32 Fokban mint ami ma van nálunk.

jani300

Tisztelt mérnök úr ! :)
Ez így pongyola :)
Mennyi az keresztmetszet négyzetmiliben ?
Ha már gumiköpeny akkor az már lehet nem is nudli .

J-Steel

Na ez egy jó kérdés. Talán 1,5mm2 sodrott.

simarex

Az okos ember más kárán tanul........[#kacsint]

szf

Köszi az infót!

svejk

Hátha van valakinek a lomok közt és nem kell várnom heteket.

Keresek DIP tokos TBE2335B vagy TBB2331B IC-t.
Természetesen jó a bontott is ha működik.

85' körüli német elektronikákban lelhető fel leginkább.

2vkx6unz

A helyzet az, hogy rá is van írva, hogy feltekerve illetve letekerve mekkora terheléssel lehet használni.

A suliban saját szememmel láttam amikor egy ilyen szépen elégett. Mindössze pár méter volt letekerve belőle és halogén lámpa volt üzemeltetve róla. Igaz jó izmosak 1-1 kW. Persze az még a teljesen fém dob volt vasból.