Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Timár László

Ezt a disznó sikerült levágnom (22899). A tirisztort és a kép közepén levő 1 mikrós kondit kellett cserélnem. Most megy, szabályoz! A TEKA érintőképernyős mikróm is bedöglött, de két nap alatt megcsináltam. tojott az érintésre, nem csinált semmit.
Hurrá!(m)

svejk

A képen látható kis fehér power LED beazonosításában keresek segítséget, no persze hasonló is jók lennének.

- 5 x 5 x 1,6 mm-es dimenzióval rendelkeznek
- 6 db chip van 1 tokban  párhuzamosan
- az üzemi árama 1 toknak ~200 mA volt, tehát cirka 750 mW-osak lehettek

(érdekességük, hogy tényleg kibírták a 30 ezer üzemórát, tehát gondolom valami márkásabbak lehettek)

TV háttérben voltak ilyesmi méretűek?

svejk

Aúúú.. ez elég vacak kép lett, bocsi. :(

2nbj3n5m

Segítség kellene.
A számítógépből szabályosan kilépek,a műhelyt áramtalanítom.
Mikor újra áram alá helyezem a műhelyt a számítógép bekapcsol és minden beállítás törlődik. Mi lehet a gond.?
Alaplap elem csere?  Köszönöm a segítséget.
Mfg. Janko

Miki2

Szerintem igen.
Én is most cseréltem mindhárom műhelygépemben az elemeket.

2nbj3n5m

Köszönöm. kicserélem.
Mfg. Janko

svejk

Biztos vannak itt riasztó technikával foglalkozó manusok is.

Valaki nevesíteni tudná az alább beléptető központ alaplapot?
A panel hátulján nincs semmilyen felirat/jelölés.

Cryptex CR-531rb n  kártyaolvasó van hozzá csatlakoztatva.

svejk

Azt hiszem meg van, Nordson NS-E200 lesz.

svejk

Hátha....
Keresek 1-2 db 2SK304E  típusú J-FET-et.

svejk

Kellene nekem valami olcsóbb féle mérésadatgyűjtő.

Cirka 10 másodpercnyi analóg jelet kellene letárolni.
1 csatorna elég.
Valószínű 8 bit és 20 kS/s már elég lenne.

Jó lenne ha valami könnyen emészthető formátumban ki tudná lökni az adatokat, -mondjuk csv-ben.

A kínaiak nem klónozna valami ilyesmit?

Jozs

Ilyesmi volt a szakdolgozatom témája ... 33 éve :-/
Akkor TTL áramkörökkel oldottam meg.
Ma már Arduino -val csinálnám eBay -en keresnék.
A "kS" mit jelent egyébként ?

onagy

Szia,

A Piccircuit-nak van egy olcsó, de használható USB-s dataloggere, az iCP12, kb 30USD. 12bit 1mv felbontás 5V-ig, és csv-ben is ment. Én használom hoszabb időtartamú mérésekhez, ahol ennél nagyobb pontosság nem fontos.  
iCP12

O.

svejk

kiloSample akart lenni, persze lehet így nem helyes. :(

svejk

Hű, ez nagyon ígéretesnek tűnt elsőre, de az 1 kHz-es mintavételezés biztosan kevés lesz.

De azért nagyon köszönöm!

onagy

Az pont 1 kS [#wink]
Occó kínai USB-s szkópok is tudják azt amit keresel, van számtalan alternatív progi amivel használhatóak, pl Loto OSC482X egész tűrhető.
Általános célú eszköz kell vagy olyan, ami 4-20mA, 0-10V, TC, stb bemenettel rendelkezzen?