Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

PSoft

Azon a linken volt a hivatkozás, ahonnan Te a képet mutattad a 22743-ban.
Őszintén...nem volt már hangulatom bogarászni, azért volt a kérdőjel a végén.

jani300

https://www.ebay.com/itm/1pc-IPA60R600CP-6R600P-NEW-Genuine-Infineon-TO-220F-/183517048676

Köszi ! Hát igen ,én se mindig értem a gyereket ...
Nemrég küldte át a pdf et azt mondta nincsen [#nemtudom]

jani300

Igy is tökéletes volt ,köszi .
Letöltötte a frankót olvasható formában , csak egy kis lökés kellett neki , nem nagyon érintette meg a dolog .
De talán kicsit tanult hibakeresést , én megszoktam hogy gondolkodom durrogtatás helyett :)
A gyerek mindent hamar akar , szuttyogásnak tűnhet hogy filózok a hibán .
Ingyen cucc de hát akkor is műszaki dolog , sajnálom , és nem utolsó sorban tanulni is lehet belőle .

g89ketty

Benéztem a lomtárba, IRFPE50-et találtam. A vezetési ellenállása duplája (1,2 Ohm) a tiédnek, minden másban többet tud. Ha van kedvetek kíséletezni, kűldj egy postacímet.[#pias]

attila820224

Az ellenállás az a tranzisztor áram sönt ellenállása, azon átfolyó árammal arányos feszültség lesz rajta, ezt egy vezérlő áramkör figyeli folyamatossan, így lehet  beállítani a kimemeti áramot vagy zárlat esetén tiltja a tranzisztor vezérlését.
A tranzisztor csak úgy bármilyenre nem szabad kicserélni!
föleg nem nagyobb drain-source ellenállásura! ha eredetileg
0.6ohm és 1.2 ohmosat raksz be 4szeres teljesítményt füt el a tranzisztor, ami lehet, hogy sok a hütőborda és vagy ventilátor méretezésnek.

Van ott egy 8 lábú ic az az áramkör vezérlője, lehet, hogy ott is gond van, A forrasztási oldalon is vannak alkatrészek?

több ezer ft ért ne vegyél bele tranzisztort,mert annak oka van ,hogy ha az tönkre ment azt az okot kell megtalálni,ha berakod az újat valószínű,hogy tönkre megy pillanatok alatt.

attila820224

irfpe50 nem jó mechanikai méreteiben sokkal nagyobb ,más tokozás, a gate kapacitás és gate töltés is többször9se az eredeti tranzisztornak, nem biztos ,hogy a vezérlő ic megtudja hajtani ezt a tranzisztort!

attila820224

ilyen van a készülékben teljes müanyag tokos

https://www.tme.eu/hu/details/ipa60r600e6xksa1/n-csatornas-tht-tranzisztorok/infineon-technologies/

hővezető pasztával be kell majd kenni a hátulját vékonyan és a bordát a megfelelő helyen vékonyan.

g89ketty

Kísérletezéshez ajánlottam fel, ha beindul vele akkor érdemes beszerezni az eredetit. Lehetőségeiket figyelembe véve, több alkatrész hibája esetén meggondolandó az áldozat.

jani300

Köszönöm a válaszokat mindenkinek .
Ebből akkor szerintem rendelünk 3 db ot ,az még vállalhatónak tűnik ,a anyagilag is

frob

sziasztok
remélem belefér az elektronika témába :)

kezd a hócipőm tele lenni az smd zacsikkal
vagy nem találom ami kellene, vagy rájövök hogy 1 fajta alkatrészből van legalább 10 kis (lomexes) zacsi egyforma alkatrészekkel

ki hogy tárolja az alkatrészeit, 10-200db os szalagokat szoktam rendelni, ezeket lenne jó valahogy tárolni úgy hogy kereshető is legyen, lehetőleg könnyedén

valami tároló ami bevált, nem túl drágán vehető belőle 10-20db és lehetőleg egymásra pakolható...

minden ötletet szívesen fogadok!

előre is köszi
R.

szf

láttam 3D nyomtatható tartót pont ilyen kis mennyiséghez

ha esetleg megleled akkor tudok segíteni a nyomtatásba, persze, ha megfelelő

nagysam

Egy ismerősöm ilyenekben tárolja.
Csöveim szerintem még lennének is, de kupakom nincs hozzá.
https://www.laboreszkozkatalogus.hu/muanyag-eszkozok/kemcso-centrifugacso/kemcso-muanyag-tobb-meretben-centrifugalhato.html

onagy

38mm-es víztiszta PET palack előforma 48 vagy 57gr-os kb 20Ft, kupak 5Ft, ennél olcsóbb smd mák tárolási megoldás nemigen van. Persze ez nem ESD, aktív alkatrészeknek nem való.