Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Varisztor, túlfeszültség védő.
Normál esetben szakadást.

szf

svejk

Még az adatlapja is fellelhető ha esetleg tudni szeretnél róla mindent.

csx2r28pp

Szerintem Varisztor, túlfesz védelemre használják.
Hasonló mint a Zener-dióda, csak polaritásfüggetlen.
Az áramkör védelmére lehet használni: az eszköz egyszerűen eldisszipálja a túlfeszültség energiáját.

drehás

Szevasztok!
Tud segíteni nekem valaki,hogy melyik az 1.-lába az STM nek.A nyákra én raktam fel,de még nem fogattam le mert nem vagyok biztos a pozicionálásba.

vadember

Hasonló van nekem. Jól működik. 770 °C körüli hőmérsékletre melegíti fel az acélt.

xsugix

A kisebb kör mélyedés jelzi a sarkot, ahol az egyes láb található, a másik kör a műanyag tokozás fröccsöntéskori kialakításának a maradványa. A kisebb karikát, ha megnézed, akkor szabályosabb, félgömb-szerű kialakítás. A PCB-n meg ha jól látom, ott az 1-es, illetve egy karika. Ezek szerint jól csináltad. [#kacsint]

xsugix

..illetve a tokozáson a felirat olvashatósága irányából bal alsó sarok az orientációs jelölt sarok általában.

drehás

Remélem igaz,mert beforrasztom.
Köszönöm a segítséget.

Gamos

Köszi a választ. Akkor rendelek egyet.

csakyt

Szia
 Mindig egy kis pont van az 1-es lábnál. Ahogy nézem, jól van felrakva.

Vetesi75

Üdv! A képen látható kínai LPT illesztő bemeneteire szeretnék enkódert kötni. Gondoltam 3db optocsatolót kiveszek és direktben bedrótozom a jeladót. Kérdés: Az optocsatoló tranzisztorának kollektor ellenállása maradhat-e vagy feltétlen le kellene szedni? Enkóder: Omron E6B2-CWZ1X ,DC5V-os AM26LS31 TTL-kompatibilis TP kimenettel (max. 20mA).
Valakinek tapasztalat ez irányban? Egyéb ötlet? Köszönöm!

Vetesi75

Kép lemaradt:

dezsoe

Nekem egy ilyen rajzom van hozzá, eszerint nincs a tranzisztor oldalon felhúzó ellenállás: