Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Köszi! Mindig tanulok valami újat. Azt hittem az optok alatt van - de így nem kérdés. [#nemtudom]

nyiszi

Sziasztok,
Tudna segíteni valaki, hogyan lehet beüzemelni a képen lévő eszközt?

dezsoe

Szia!

Ha az EM203A-val küzdesz, akkor attól függ, hogy mit szeretnél vele csinálni. Az AVR-Stick-et nem ismerem.

nyiszi

Szia,
Ethernet-RS485 lenne a cél.
De nem tudom az IP számát.
A szkenner nem találja.
Az AVR-Stick-től csak a tápot kapja jelenleg.
Nem is tudom, hogy az mire lenne használható.

dezsoe

Szedd le a Tibbo Device Server Toolkit programot, az megtalálja a hálózaton. A DS manager-rel be tudod állítani a paramétereit, a VSP (virtual serial port) manager-rel pedig fel tudod csatolni távoli soros portnak.

dtb

Szia, ezt az oldalt nézted már? Különösen a bal oldali menüben a software részt?

nyiszi

nyiszi

Szia,
Köszönöm most megnéztem de nem lettem okosabb.
Ezzel a programmal próbáltam, de nem látja.
A reszetelés sem segített.

Lehet, hogy rosz.
Pedig úgy villognak rajta a ledek mintha jó lenne.

dezsoe

Keresd meg az EM203A doksiját. Egyrészt megtalálod benne, hogy az adott villogás mit jelent, másrészt a lábkiosztását. Az utóbbi azért lényeges, mert meghatározza, hogy milyen üzemmódban legyen. Nem kizárt, hogy a kis panel, amire rá van kötve, nem az alapértelmezett módot adja. Vannak olyan emlékeim is, hogy az sem mindegy, hogy milyen firmware van rajta, viszont a firmware-t csak a lábairól tudod cserélni, nem az ethernet felől. Ha ezt megoldod, akkor simán alkalmas a várt feladatra.

Egyújabbgépépítő

Ha van virtuális gép installálva az össze szokott akadni a TIBBO-val (pl. VirtualBox virtuális hálózati kártya.)

Egyújabbgépépítő

Még a tűzfal is okozhat problémát.

dezsoe

Milyen rendszeren? Nálam van VirtualBox is, a tűzfal is be van kapcsolva, mégis működik rendesen. (Win10 64bit)

Egyújabbgépépítő

Win7 és Win81 esetében.
Valóban 10 alatt már működött, csak mióta használom a 10-et nem volt TIBBO-s készülék gyártás.
Áttértem a WIZNET-re.

dezsoe

A Win8-at kihagytam, az egy rakás szemét volt...

Egyújabbgépépítő

Sajnos sok helyre szállítottunk ahol win8 valamelyik válfaja volt, ezért váltottunk WIZNET-re.
Állandó küzdelem volt a beüzemelés.