Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Vásároltam egy ponthegesztő elektronikát gondolván átalakítom a saját céljaimra, tirisztor vezérlésre. Igen ám de én úgy akarom használni, hogy az időzítőt vagy kiiktatni vagy hosszabb ideig legyen bekapcsolva a tirisztor mint amit az eredeti időzítőn be lehet állítani. Kicseréltem az időzítő potmétert de semmi változás, ugyanúgy max. 0,5 sec. a maximális időzítés nekem pedig jóval több időre kellene a szabályozás. Valakinek van ötlete merre próbálkozzak? Kondenzátor cserében sem bízok már vagy próbálkozzak azzal?

TBS-TEAM

U7 IC mi a típusa?
József

ajpwg6jrn

Tudom későn szólok, de van ennek olyan kivitele is, ami nem potis, hanem rotary enkóderes. Ott lényegesen több időre lehet beállítani szerintem.
Egyébként a lábszámból én 556-os IC-re tippelnék, de lehet hogy valami komparátoros analóg RC időzítős motyó.

TBS-TEAM

ST8 microcontroller van benne hiába cserélted ki a potit.
Elko csere sem segít.
Egyedi program fut benne.
József

fn47xk7ei

Igen azt már tapasztaltam, hogy a poticsere semmin nem változtatott.[#confused]Amúgy 8S003F3Pb ic van beépítve... már ha jól láttam.

fn47xk7ei

Holnap megpróbálom a start gomb folyamatos bekapcsolásával. Kíváncsi vagyok hogyan reagál rá.[#nemtudom]

morvfer7

Az 50 egység az idő beállításnál nem 0,5 sec, mert 1 egység 20ms, tehát az 50 egység beállításnál 1 másodperc, aminek elégnek kell lenni, vagyis az már sok is egy ponthegesztéshez.

morvfer7

a kép kimaradt.

TBS-TEAM

Szerintem nincs sok értelme vele kisérletezgetni.
Persze marad a gyerek ha játsik, főleg ha van mivel.[#nevetes1]

Ha nem tudsz bele [#email] progit írni akkor engedd el.
József

fn47xk7ei

Igen, igazad van, "szemre" is az 50 egység kb. 1 sec. De nem ponthegesztő lesz belőle.

fn47xk7ei

Nyugi, nem adom fel egykönnyen vagyis egy-két kört még futok vele.

fn47xk7ei

...vagy tudsz olyan olcsó tirisztor meghajtó elektronikát amely %-osan  kijelzi a fázishasítás szögét?

000000000

Próbáltad mást?

Kék, de szerintem ugyan az a funkció.

Négytengelyes kék.

Öt tengelyes, más, de ugyan az...

A különbségek csak hogy van a DIP felrakva. Az 1-es lehet hogy 6-os, ha 180 fokkal van fordítva a DIP. Ki kell próbálni. Szerintem a kék meg a piros ugyan úgy működik. Sok szerencsét.

TBS-TEAM

Kezdjük az elején.
Mit szeretnél működtetni?
Mi az ötlet?
Aztán kitörpöljük mi lenne a legjobb megoldás.
József