Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Victorious

Mi simán lépcsősfúróval fúrjuk.
Kis kézügyességgel simán középre tudod fúrni.

izbeki

Határozott ütéssel ki lehet azt törni, csak a teteje legyen rögzítve, mert egyébként az egész széttörik.[#nyes]
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

J-Steel

Mégis hogyan? Belülről kifelé vagy kívülről befelé töröd? hogy kell rögzíteni a tetejét, valami sablonra?

izbeki

Kívülről befelé, a teteje legyen rácsavarozva. Leteszed stabil helyre az oldalára, bal kezedbe nagy csavarhúzó a konnyítésre, jobb kezeddel pedig nagyot ütsz a csavarhúzó nyelére. Ha széttörik a doboz, akkor nem én voltam![#nyes]
Amúgy a fúrás is teljesen jó.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ajpwg6jrn

Okkal van telibeöntve. A nem használt helyeknek is vízzárónak kell lennie.
És ahogy már írták van tömszelencefúró, erre van kitalálva.
Legvégső esetben lépcsős fúró. A kitörést engedd el szerintem. (Kockázatos a doboznak és nem biztos hogy szép lesz a végeredmény.)

Bicska

Direkt rákerestem, nincs semmi találat arra, hogy tömszelencefúró?! vagy ez csak irónia volt[#conf][#nemtudom]

szf

jani300

Megfelelő átmérővel rendelkező fém csigafúró , lemezfúrónak köszörülve .
Legalábbis mi így csináltuk .
Ha túl nagy volt akkor körvágó  .

jani300

Próbáltam én ilyet , de még a bilivas is megette ...
De lehet hogy van jó is .

szf

Van ebből jó is. Meg kell fizetni és akkor szolgál.

Bicska

Jaaah, OK, persze, a kúposom meg a lépcsősöm is van.

Igen, sajna  meg kell fizetni, egy 20-30 méretig menő valahol 15-20.000 körül lehet, ami bírja is.

Bicska

Gondolhatod, hogy milyen különbségek VANNAK..

jani300

Azért azt nehezen értem ha már belefektetik a munkát egy szerszám elkészítésébe , akkor mit tudnak spórolni az alapanyagon ?
Érdekes egy világ ez a mai .

ajpwg6jrn

Nem irónia volt. Létezik olyan kemény műanyagból vagy fémből készült koronás kivágószerszám, ami pont tömszelence méretekhez van gyártva.
Most én is rákerestem, de persze nem találtam a google-val.
Attól még létezik. Nem lépcsős fúróra gondoltam. Kicsit keresgélek, hátha meglesz. Azzal gyorsan és szépen lehet a tömszelencék helyét kivágni.

r5b550ndu

Olvasom a hozzászólásokat....

Műanyag dobozokhoz a lépcsős fúrót használom, ha nem túl vastag a fala. A leggagyibb is elbír vele. Lemezszekrény tömszelence lyukakhoz, pultnál kezelő gobokra szinte kizárólag hidraulikus lyukasztóval dolgozom. A saválló lemezekhez viszont ez már speciális drága bélyeget igényel. Itt ismét lépcsősfúró gazdaságosabb. Én a Tivoly 487-es készletet használom, ez nem hobby kategória és sajnos az ára is horror, de lehet vele hosszú távra tervezni. Egy korábbi hozzászólás fotóján lévő dobozhoz hasonlóknál tartozékként jár "gumiharang" szerű tömítés készlet. Ezekkel esztétikus védőcsöves tömített falon kívüli szerelést lehet csinálni. Ha nem gagyi a termék a perforáció kiütését ki kell bírnia célszerszám nélkül is.

Tömszelence lyukasztáshoz a kisebb méretekhez lehet kapni sima "villáskulcsos" lyukasztót is.