Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

r5b550ndu

Rosszul fogalmaztam: saválló = inox-ra gondoltam.

PSoft

Én EZT használom, elnyűhetetlen eszköz.
Persze műanyag "dobozokhoz" előkerül a lépcsős fúró is.
Ha csak egy-egy furatról van szó, még gyorsabb is lehet.

nj246gf2z

Üdvözletem! Mint friss hús itt a Fórumon kérdeznék. [#rolleyes]
Adott egy TB6560 3Axis (kék) board, ami ugye Lpt-csatlakozású. Készítettem hozzá egy Arduino Nano GRBL vezérlőt, ami működik úgy hogy az asztali géppel (Win10) összekötve a UGS progi szépen kezeli az egészet. A gondom az, hogy van egy laptopom (Win7), ezen az UGS egyáltalán nem futtatható. Az UCCNC beállítható-e hogy kezelje az arduino-s vezérlőt? Nem találtam semmi "tutorialt" erről a Modbus konfigurálásról. [#nemtudom] Valakinek ötlet? Köszönöm!

kaqkk007

Az ucccnc és a td6560 közé nem kell az arduino ...

svejk

S vajon ez [#t19p116542#]?

Van ilyenje valakinek?

Már többször kacsingattam felé de a referencia hiánya mindig eltántorított.

kaqkk007

Vagy nem jól értettem ? csak a kezelőprogramot töltötted le ? Az nem tud csak az UCCNC vezérlővel együtt dolgozni .

nj246gf2z

Az lenne a lényege, hogy ezen a laptopon, nincs LPT. Azért van az Arduino hogy USB-ről lehessen használni. Tudom a jó megoldás egy UC100 lenne, vagy felrakni a win10-et a laptopra.

gaben

Miért kéne ironizálnom?
Keress rá még egyszer tömszelencefúró

A műhelyben is van pár darab, amit erre szoktam használni.
A gagyi sárgákat max műanyagra vagy alura használom a Garant és a Bosch mindent visz.

PSoft

Igen, van! Ő a ritkán használt...tartalék, vagy második![#kacsint]

A "kézi" Alfrához nem hasonlítanám sem minőségben, sem kezelhetőség szempontjából.
Egy más kategória. Árban is, minőségben, kezelhetőségben is.

Kicsit kemény/sprőd a hozzá adott tömlő és rövid is, inkább csak asztalon, műhely munkákra való vagy célszerű.
Sajna a nálam leggyakrabban használt 22,5 mm-es nincs a készletében, csak 22-es. A többi ok.
A bélyegek pár tesztlyukasztás után, anyagra/minőségre jónak tűnnek, persze hosszútávú tapasztalat még nincs.

Én azt mondom hobbiban, vagy egy kisvállalkozásban, jó választás lehet.

svejk

Igen a 22,5 a lépcsősnél is gond, mindig sz@rakodni kell vele hogy bemenjen a tömítőgyűrű is rendesen.

No meg nekem ha már van akkor a 16-os is jó lenne.

Talán a plusz szerszámokat le tudnám gyártatni fusiban.

szf

Nekünk is volt ilyen.
Nálunk is csak másodhegedűs volt. Igaz én kicseréltettem a tömlőt és csináltattam hozzá még szerszámokat. Miután rendbe tettük kinőttek a lábai. Mi sokat használtuk bírta minden porcikája.

ajpwg6jrn

Én sok furatnál a PG tömszelencéknek mindig lépcsőssel fúrok elő (nem kúpossal), majd egy gagyi olyan ollót, aminek a dolgozórésze kb. 10mm-ről 30mm-re szélesedik 20cm hosszban összezárva, azt megforgatom benne 1X-2X és pont tökéletes lesz a tömszelencékhez. (Így olyan pici kúp keletkezik csak hogy nem okoz gondot a tömítőgyűrűnek sem.)
Nálam az ollók sűrűn szerepet játszanak, műanyag dobozok furatainak dörzsárazásában. [#vigyor]

TBS-TEAM

22.5mm bélyeg:

http://ez-tools.hu/Lyukaszto-belyeg-225mm

Nem egy ökör ára  [#eplus2]
József

TBS-TEAM

József

svejk

Nohát!

Valóban ennyiért nem érdemes megkérni senkit sem az elkészítésére.