Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Akkor lehet csak benevezek egyre.
Talán ha évi 30-40 lyukat kell vágnom, de az mindig nagyon macerás tud lenni.

PSoft

Szerintem, nem jársz roszul vele.
Így meg főleg, hogy kis pénzekért apránként is bővíthető a készlete.

Én is összeírom a bővítendő bélyegek sorát, oszt...leteszem a Főnök asztalára.[#vigyor2]

svejk

Húúú... jut eszembe, holnap meg kell menni raggel a Lidl-be sorba állni!

svejk

Hobbista módon meg még azon gondolkodom, hogy van nekem valahol egy hidraulikus kábelsaru présem.
Gyanítom a nyomás közel  azonos lehet a két eszköznél.

No és ami lényeg van egy faca hidraulikus behúzóhengerem is úgy 40-es átmérővel és talán 12-es rúddal. Az úgy ~10 cm2-es hasznos felület lehet.

A képek alapján a gyári sem lehet nagyobb...

Áááá... sose készülne el. :(

ebalint

svejk

PSoft

Szerintem, ennél...hasznosabban is el tudod Te tölteni a szabadidődet.[#nyes]

jani300

Nézegettem a négyszögletes lyukasztó szerszámokat .
A kör alakú az egyszerű ,de a négyszögűeken nem látom hogyan pozicionál a két fél egymáshoz ?

harima

A rögzítő furatokon van egy lapolás

jani300

Köszönöm ezt nem vettem észre .
Azért elég bizonytalannak tűnik evvel a pozícióba hozás , de biztosan működik .

Bicska

- Azért, mert eléggé képben vagyok a szerszám témakörben, ráadásul a google semmi értelmes találatot nem hozott, így furcsállottam. :) De közben a többiek megvilágosítottak, hogy a kúpos/lépcsős fúrót nevezed/nevezik néhol annak, anyagában, kialakításában azonos.

dtb

Sziasztok. Lenne egy bugyuta kérdésem, amiben segítséget kérnék. Van egy 100VA trafóm, amit eléggé a max. teljesítménye közelében 22V, (4 - 4,2A) fogok használni, de:
1, elégé viharvert, múlt századi darab
2, olyan helyre fogom beépíteni, ahol tartósan, felügyelet nélkül fog menni.
Nem szeretném, ha esetleg elpukkan, vagy túlmelegszik, akkor leégjen a fél ház miatta, tehát az lenne a kérdésem, hogy milyen biztosítást javasoltok hozzá? Kismegszakító, vagy valami egyéb amperes védelem? Nem elvi síkon érdekel a dolog, hanem konkrét eszközt keresek. Köszönöm előre is!

tiggersoft

Hőbiztosíték, ha jól választod meg akkor még a tönkremenetel előtt old...

ajpwg6jrn

Lehet kapni mindenféle hőbiztosítót. Általában a trafókban is van, mint védelem. De én a helyedben kívülről jó termikus kapcsolattal rögzítenék egyet és a primer körbe sorosan bekötném. 100-130celsius fok közöttiben gondolkodnék.

dtb

Köszönöm a tippet, legnagyobb meglepetésemre ez csak filléres tétel!