Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

szf

Holnap felhívlak.

Révész Richárd

ANTAL GÁBOR

Gondolkodom hogy megveszem életem első Breakout bord-ját
 ( UCSB )  de látom hogy az AXBB-E is hasonló felépítésű
( persze benne van az ethernetes mozgásvezérlő )

A tanumányozás során egy dolog nem tiszta :

There is a total of 5 optically isolated inputs on the UCSB board.
All inputs are electrically identical and all of them are using high speed 10Mbits/sec optocouplers.
The inputs were designed to work within the 12V to 24V input voltage range with the 2.2kOhms
onboard resistors in series with each input.

Ugyanakkor :

Connecting line drivers
Connecting line driver transmitters to inputs of the UCSB board is possible because there is a
reverse polarity connected diode with the series resistor on each input.
This diode opens and protects the LED when the line driver's channels switches to the reverse
polarity to the LED's driving polarity.
To connect a line driver like a 26LS31 or similar there is a need to connect a terminating resistor or
snubber close to receiver which is the input of the UCSB board. For exact resistor and/or snubber
values please refer to the line driver IC or sensor's manual. Usually a 100 to 120 Ohms resistor is
adequate.

Amit nem értek : a 26LS31 driver tápfesze:5 V   . Akkor hogy hajtja meg a 12-24 V ra tervezett optocsatolót aminek a soros ellenállása (a panelon) 2.2 K ohm

Bencze András

a 26LS31-ra csak példálózik.

ANTAL GÁBOR

Rákerestem az optócsatolóra  :  Hát szűken elviszi . 3mA nél már kapcsol az optó ( Kb 1.45 V a led nyitófeszültsége )
(10-1.45)V/2200 ohm = 3.88 mA  
  Akkor viszont az első bekezdés a hibás mert oda 10-24 V ot kellene írni és nem 12-24V et

TBS-TEAM

A kérdés mit szeretnél készíteni?
Ahhoz kell megtalálni a megfelelő elektronikai egységeket.
József

ANTAL GÁBOR

Építem az ötödik CNC masinámat  ( egy Maho 500 as lesz cnc sítve. A korábbiak ( igaz egy kis kerülővel mert az elején az UC 100 at preferáltam )  ) mind UC400 ETH val vannak megoldva . A kifejtőket magam nyákoltam .  
Idő spórolásból keresem a készen kapható egységeket  No ezek nem kommersz kifejtők hanem soknál optócsatolók vannak az inputnál .  Ezért generálódott a kérdésem ....

TBS-TEAM

A Maho500-ból jó kis CNC lesz.

Az én tapasztalatom általában a bemenetek számánál kell kompromisszumokat kötni mert elöszőr választanak egy vezérlőt azután számolgatják mit is kell rákötni a be kimenetekre.
Majd jönnek a megrendelő extra kívánságai.[#conf]

UC400 ETH 24ki 10 bemenet.+2db UCSB durván:~62.000.-+Áfa.
Nem bővíthető!

UC300 ETH + 1db UCBB= 16 Ki 18 Be   ~60.000.-Áfa.
Bövíthető
József

ANTAL GÁBOR

A MAHO  is Uc400ETh val lesz megépítve .  Nekem bőven elég a bemenet  csak mint említettem hanyagolnám a kifejtőt  ezért nézegetem a kész megoldásokat

TBS-TEAM

Az UCSB full leválasztott.

Kifejtő D-sinre:
Leválasztás nélkül.

József

ANTAL GÁBOR

Forrás ? Ár ?    Neked Van ?   Minimum 2 db ot szivesen megvennék .

TBS-TEAM

Pü ment.
[#kacsint]
József

vadember

J-Steel

Tisztelt Urak!

Vettem egy ilyen dobozt: Lásd csatolt képek.
A tömszelencének a furatot hogyan csinálja egy profi villanyszerelő?
Kitörni a beöntött vonalakat nem lehet, a műanyag túl vastag. A másik oldalon nincs ilyen kontúr.
Ha éles késsel szerencsétlenkedek átszúrom, az ugyan segít, de nagyon gagyi megoldásnak tartom, és sokáig tart.
Mivel a közepe nincs bejelölve, nem lehetséges a fúrás. Kitörővel nem próbáltam, de műanyag lévén félő, hogy megreped a doboz.

Egyszerűen nem értem miért öntik bele a szelence kontúrját, ha nem lehet kitörni.

gaben

A kérdésedben benne van a válasz: tömszelencefúró. ;)