Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Ej-ha!

Nem is tudtam, hogy ilyen profilbélyeg is létezik. :(

faca!

svejk

Mi a szakszerű menete és hozzávalója?

TBS-TEAM

1:Kimérni hova szeretnéd.
2:11mm lyukat kell fúrni.
3:28.3 lyukasztóval kivágni a lyukat mert a 92x92 bélyegnek
  28mm a rúdja.
4:Kivágni a 92x92 bélyeggel.
5:Ral xxx spray
6:Bepattintani a szellőzőnyílást.

10 perc 1 embernek össze és szétszereléssel direkt lemértem az időt.

Szerszám: K8-D + bélyegek.

http://ez-tools.hu/Lyukaszto_keszletek

Bélyegek:

http://ez-tools.hu/Lyukaszto_belyegek

József

svejk

Szakmunka! [#eljen]

PSoft

Idéz5:Ral xxx spray

Én inkább a stift-et szoktam használni, szerintem egyszerűbb/gyorsabb.

vadember

Ilyennel lyukasztgattuk a szekrények oldalát. Az új lyukasztáshoz szét kell szedni a szerszámot, de nem az anya akart lelazulni, hanem a tüske csavarodott ki a nyomóhengerből. Oldalról bedugtam az ujjamat a bélyekek közé, hogy megtámasszam a tengelyt. Na ekkor jött vissza a munkatársam. Látta , hogy szűk a hely az ujjamnak és nyomott egy entert. Csak éppen rossz gombot nyomott meg. Ha egy tizeddel tovább tartja lenyomva a gombot akkor most rövidebb lennék egy ujperccel. Ott lógott az ujjam végére részorítva az a dög. Megúsztam egy körömágy bevérzéssel meg lett új körmöm néhány hónap múlva.

TBS-TEAM

Ennek a szerszámnak csapott a tengelye és nem fordul el a szerszámban így mindig az anya jön le nem szokott megszorulni.
József

Timár László

Úgy látom, ugyanazon a dögön keringünk. Az állórésztekercshez nyomva szeretném felrakni, ez kb. 10x10x2 mm kék kocka, ha a műanyag tok engedi, oda rakom. Kösz!

Timár László

Köröm bevérzés: dugd bele egy fél napra paradicsomba! Nem hittem el, amit tud. A scifi filmekben látni ilyet. Egy munkatársamnak az nagyujja körme bucira dagadva, totál feketére válva, két nap alatt úgy megjavult, hogy még a körme sem esett le.

ajpwg6jrn

PSoft

Ez épp ahhoz az egy dobozhoz elég, amihez adják.
Egyszer használatos kacat...környezetszennyező műanyaghulladék lesz belőle pillanatok alatt.

gaben

Igaza van Bélának, ezt a cuccot 1db doboz lyukasztására találták ki és utána elkopik.
Ha már választani kell a kézi megoldások közül, akkor én ezt venném: Kaiser lyukkivágó szerszám.
Vannak Kaiser-es szerszámaim és hibátlanul teszik a dolgukat hosszú évek óta, szóval megérik a pénzüket.

Szalai György

Ahhoz (és hasonló) vajpuha dobozokhoz mutatok egy több tíz éve bevált kivágó szerszámot.
Pár évtizeden át vágott sok dobozt, 65-öst, 80-ast, 100x100-ast, még 150x150-est is. Más akkor nem volt.
És még mindég játékban van. Én vagyok a második gazdája, mert az előzőt túlélte.

PSoft

Jó a háttérpapír választás is a fotódhoz! [#kacsint]

ajpwg6jrn

Nem mondtam én egy szóval sem hogy tartós, csak emlékeztem hogy láttam ilyen célszerszámot és a múltkor nem találtam.
Személy szerint én is lépcsős fúróval készítem a legtöbb kivágást.