Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

OK legyen hideg...
 1000 Watt 230 volt  I= 4.34 amper ..
 Nekem nem jön össze a 13.5 A

De ha basztatásra megy ki a dolog akkor oké hisz nem definiáltuk a párhuzamosan kapcsolható izzók számát ...

Ha az izzók száma : N    akkor működhet a dolog [#kacsint]

lim   N > végtelen és igazad van

ANTAL GÁBOR

Nem jó !!!!

1000watt 230 V  hidegen az 53 ohm .  Maradjunk  a hidegnél   Ha az ívfeszültség 28 volt akkor a folyó áram az
I = 28/53 = 0.53 amper
No  ha 100 amperes műterhelést akarsz akkor 188 db lámpát kellene párhuzamosan kapcsolni

Elvileg megvalósítható [#kacsint]
  Kérem a modit  törölje az előző beírásomat

vadember

dtb

Nem írtad, hogy mennyi a Kernel freki? Állítsd 200KHZ-ra! Szintén nem írtad, hogy hány voltos a tápod? A leírás szerint DC esetén 30V a minimum, akár 110-ig is elmehetsz, minél nagyobb a feszültség, annál fürgébb lesz a motorod.
...és szintén nem írtad, hogy ezeket milyen mikrolépés mellett produkálja? Ha gyorsítani akarsz rajta, akkor minél kisebb lépésszámot válassz. Most, próbaképp egyel vedd vissza a mikrolépések számát (DIP kapcsolók), és úgy nézd meg. (Ne felejtsd átállítani a Step/Unit értékét!) Ha még mindig leakad, akkor csökketsd tovább a mikrolépést.
Ahogy Dezsoe is írta, az ALM "kimenetét" kell valamelyik inputra tenni, és beállítani hozzá egy input triggert, mondjuk az 523-at. Az ALM "kimenet" egyébként nem kimenet, csak egy relé, ami zár/nyit.

dtb

Kimaradt a gyorsulás (Velocity) értéke, ha túl nagy, az is tud ilyet produkálni. Próbáld esetleg kisebb értékekkel.

xg2w6ib9x

A terhelést szeretné növelni, nem az eredő ellenállást!

ANTAL GÁBOR

Nem !
Ha 28 V az ívfeszültség mellett   100 amper műterhelést akarunk akkor 0.28 Ohm kellene ( olyan anyagból ami nem változtatja az ellenállást miközben melegszik )
Ha a halogén hideg ellenállása megegyezne a melegével akkor az R = 230*230/1000 = 53 ohm lenne ( én 17 ohmot saccoltam )

Jó sok izzó kellene párhuzamosan

TBS-TEAM

2mm átmérő keritésdrót (vas)
vas fajlagos ellenállása 20Cˇfokon: 0.098402 Ohm x mm2/m.
Keresztmetszete: 3.1416mm2

8m huzal= 0.251 Ohm.
Feszültség: 25.1V
Átfolyó Áram: 100A
Teljesítmény: 2510W

Olcsó és egyszerű műterhelés. [#nyes]
József

TROMF22

Nemrég mértem egy TUNGSRAM  1000W  220-250V halogén vonalizzó hideg ellenállását: 5,4 Ohm.

ANTAL GÁBOR

Ok legyen 5.4 ohm ( igaz a meleg az 53  ohm  tehát mintegy a 10 szeresére növekszik melegedve)
.  De ha hideg ( is ) maradna akkor is 20 db ot kellene párhuzamosan kapcsolni a 0.28 ohm eléréséhez
 De    ( basszus melegedni fog ) vagyis bőven több kell...

Kimondható a 230 V ra méretezett halogén izzó nem alkalmas hegesztőgépek műterhelésére .  A vasdrót az sokkal jobb . De én Kanthál-ból  csinálnám ha igazán mérni akarnék ( nem csak bohóckodni )

Rabb Ferenc

De gyorsan kell elvégezni a méréseket, mert az élettartama szerintem csak másodpercekben mérhető...

MATEEEL

Ha a 2.5-ös hegesztőpálca pillanatok alatt elolvad, hogy marad életben a 2-es kerítésdrót?

TBS-TEAM

Ismeri a fizikát.

8m hosszú.

Ellenállása:

20C fokon: 0.251 Ohm
100C     : 0.264 Ohm
200C     : 0.280 Ohm
500C     : 0.330 Ohm
József

J-Steel

Be kell tenni víz alá.

MATEEEL

Ismeri bizony, ezért fog gyorsan elolvadni.