Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Értem én hogyan megy a villamos mert láttam, két ló húzta. Számomra az felfoghatatlan hogyan tud két... összesen két szál dróton azaz a dugvilla két ágán figyelni,mérni,kifelé termelni. Ugyanis hiába a magyarázat, hogy figyeli a hálózat frekvenciáját és nullátmeneteit, fázis helyességet, stb. de mivel valamivel nagyobb feszültséget kell kiadnia mint a hálózati így a két szál dróton csak az önmaga által befolyásolt értékeket figyelheti. Amennyiben komolyabban lenne tervezve akkor átmenő forgalom lenne rajta mint egy szünetmentesen és akkor már szebb lenne a leányzó szerintem. Konnektorba bedugni az egyik végét a szuper készüléknek, mások oldalon szabványos konnektorok felszerelve és azokba bedugni a fogyasztókat. Így nekem sokkal hihetőbb és egyszerűbb lenne...gondolom én mint laikus Lalika.[#nemtudom]

ajpwg6jrn

Gondolom ennek is meg van a maga módja, csak hogy egy lehetőséget említsek: 1 ciklusban mér utána 9 ciklusig rádolgozik. Na most van az a pont hogy beleásom magam ebbe a visszatáplálós inverteres témába. (A "DC" mennyivel egyszerűbb ilyen szempontból. [#kacsint])

jani300

Ebben teljesen igazad van .
A  napelemes cucc biztosan tudja mérni a saját áramát .
Nekem az a problémám hogy a szolgáltató mérője is .
És feszültségemelés nélkül nem hiszem hogy tudna fogyasztást csökkenteni , de viszont azt a villanyóra is észre kell hogy vegye ,és itt a gond .

PSoft

IdézA kihúzott villásdugó nincs feszültség alatt, mivel gondolom figyeli hogy van-e a hálózati feszültség vagy sincs.

De hát így odavész a másik, szerintem sokkal fontosabb funkció.(már ha van ilyen egyáltalán)
Ha szolgáltatói áramszünet van és "sincsen villany" pedig nagy szükség lenne rá -hogy végignézd az izajurát- [#vigyor]... ez a drága pénzen vett gagyi vacak hiába van bedugva, hallgat, mint rossz a gazba.

x0xfbtp58

http://unsafeproducts.eu/recall/059211-mastervolt-power-inverter-soladin-600
Nem biztonságos termék.
Tűzveszélyes, nem felel meg a low voltage direktívának.
 A holland Mastervolt cég honlapján nem található a termék, csak annyi, hogy  mint "fogyasztási cikk" visszavonva.

RJancsi

Kicsit OFF, a semlegesben lenne a helye. De elektronika és ha már a biztonság is szóba került...
Nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés...

D.Laci

Zööd-sárga be van kötve... nem jó az úgy? :)

000000000

"Nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés..."

[#taps] [#nevetes2]

RJancsi

Végül is... Ha a drót másik végén még egy fi-relé is be van kötve nagy baj nem lehet. Valamiért mégsem javasolnám senkinek ezt a költséghatékony megoldást. [#csodalk]

PSoft

Végül is...meg van ez csinálva kulturáltan.
Van olyan is, aki csak...beledobja a két drótot a vízbe.[#nyes]

RJancsi

Egy régi munkahelyemen volt egy csehszlovák gyártmányú SIMAX DPE-10 vízdesztilláló torony. A fűtőtestje 3 db tenyérnyi réz lemez volt csillag alakban belógatva a vízbe és direktben rákötve a 3 fázis. A lemezek kb. 1 cm messze voltak egymástól, közöttük vígan forrt a víz. De az legalább több réteg üvegen keresztül volt csak látható. Ha jó kedve volt, óránként 30-40 liter deszt vizet is előállított.

PSoft

Akit lentebb írtam, Ő is csak az akril káddal volt ilyen "nagymenő".
Alapjában, óvatos ember volt...olyankor mindig kulcsra zárta a család elől a fürdőszobát, kulcs meg a zsebben.[#nyes]

Szalai György

Ez is egy hatékony érintésvédelmi megoldás.[#vigyor2]

6rk75uezn

Boldog Karácsonyi ünnepeket kivánok mindenkinek!!

Keresek olyan emberkét aki tudna nekem segiteni egy marógép villamos részének az átalakitásában.
Az volna a legjobb ha neki is Me250 es Szrigonja lenne és ismerné.

Röviden leirva minden gyári dolgok ki kellene belőle szedni aztán a gyári nyomógombokrôl menne minden ugyan ûgy.
Mivel két motor van (főmotor és az előtoló motor 3/1,5kw) igy ezt természetesen 2 frekiváltórôl kell megoldanom.
A főmotor inditása az teljesen egyértelmű a többi már nem annyira.

Ez az a ciklusvezérléses gép de nekem ez nem kell,teljesen feleslegesnek tartom.

Természetesen a minnél egyszerűbb megoldåsokra kellene törekedni.
Nagyon nagyon jó lenne ha valaki végigkisérne ezen az úton mert bevallom hiányosak az elektro ismereteim de lehet menne egyedül is.

Előre is nagyon nagyon köszönöm ha akadna valaki és segítene [#worship]

ajpwg6jrn

Sziasztok.
Mikrohullámú sütős kérdés :) (Sok köze nincs a CNC-hez, de a ki tudja mit hoz a jövő.)
Szóval ha a mikrohullámú sütőben tönkrement a 22kV-os részben lévő biztosíték, azt kicserélve tovább működik az eszköz.
A kérdésem az lenne hogy ez lehet hogy a magnetron hibája miatt volt és rövid időn belül teljesen tönkremegy?
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? (Kezdjek új mikrót keresni vagy ez csak pillanatnyi megingásában következhetett be?)