Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Nincs elszenesedve a takaró csillám?
Akkor szokta magát elhagyni a bizti.

ajpwg6jrn

Szemrevételezéssel, semmi nem tűnt problémásnak.
Egyébként ma használtuk pár percet, eddig nem volt vele gond.

ajpwg6jrn

Még egy kérdés, ez a típusú hajtáselektronika képes kezelni PM szervót és akár aszinkron motort is?
Lenze EVS9324-ES
Manual szerint szervomotort tud, de youtube-on találtam olyan videót, ahol mintha sima aszinkron motort hajtanának vele.

PSoft

Biztos, hogy 22kV van abban a mikróban?...és abban van a biztosíték?

TBS-TEAM

Szervo drive csak szervót tud.
József

ajpwg6jrn

Biztosan a nagyfeszültségű részben is volt és az volt kiégve, kb 5cm hosszú üvegcsöves biztosító. A feszültséget nem tudom honnét vettem, mintha láttam volna benne valahol feliratot. De a nagygeszültségű vezeték és a 0,7A-es érték is arra utal. Egyébként eddig vagy 2X szedtem szét mikrosütőt és egyiknél sem emlékszem hogy lett volna benne, ebben viszont van. De így legalább nem lett menetzárlatos a trafója.

ajpwg6jrn

simarex

Ezeket kezeli
A 6-os paraméterben tudod kiválasztani.

1 SSC norm Y Sensorlos Normmotor
Stern

2 Servo async. Y Asynchronmotor Stern
3 Servo PM−SM Y PM−Synchronmotor
Stern
11 SSC Normmotor Sensorlos Normmotor
Dreieck
22 Servo asyn Asychronmotor Dreieck

A 25-ös paraméterben kilehet kapcsolni az encodert, resolvert,(a visszacsatolást)

ajpwg6jrn

Köszönöm, ez sokat segített. Most tanulmányozom.

RJancsi

Sziasztok!  Tanácsot kérek a hozzáértőktől. Egy (időzítő)relével szeretnék egyszerre kapcsolni egy 24V-os pneumatikus szelepet és egy 230V-os aszinkron motort. A motorhoz (mivel a relé közvetlenül nem bírná az áramot) egy SSR-t gondoltam. A kérdés: nem veszi zokon az SSR, ha vele párhuzamosan kötöm a penumatika mágnestekercsét (ki/be kapcsolás indukciója stb.)?

jani300

Használj egy segédrelét .

Szalai György

Kétirányú szupresszor az SSR bemenetén, megvédi őt a mágnesszelep tekercsében kikapcsoláskor indukálódó feszültség tüskék ellen.

RJancsi

Köszi! Hallani már hallottam róluk, de még nem használtam. Milyet (mekkorát) kellene használnom? Ha 24V-os a pneumatika tekercs, pl. 35V-os dióda elég? A teljesítmény igény nyilván minimális.

g89ketty

A 24V-od egyen vagy váltó? Az SSR egyent szeret. 24V egyen irányítva már lehet, hogy sok neki!

RJancsi

Egyen. Egy sima dugasztápról szeretném meghajtani. Az SSR Fotek SSR 40 DA. 3-32V DC van vezérlésként ráírva.