Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

szabad paraszt

Szeretem a kihívásokat és a programozási része nem lesz probléma, de gyorsabb lenne úgy elindulni, hogy kapok innen javaslatokat...

Révész Richárd

Programoztál már PLC-t?
Mennyi I/O pont lesz?
Lehet elég egy programozható relé is. ( ezek viszonylag egyszerűen programozható mini PLC-k )

szabad paraszt

Nem még nem programoztam. E feladat kapcsán kezdem el. Csak becsülni tudom egyelöre az IO pontok számát, meg egy picit kerekítek is, de kb. 30

simarex

Szerintem egy s7 1500 elég lenne egy 10" Multi panellel

Révész Richárd

Omront és Siemens-et nem ajánlom akkor.
Azok egy kezdő programozónak nem egyszerű.
Mitsubishi vagy Delta vagy Schneider Twido, legalább is ezeket nem olyan nehéz programozni.

Révész Richárd

Ja, 20 ilyen esztergához. [#vigyor]

PSoft

IdézNem még nem programoztam.

De ugye, nem holnap akarod kezdeni?
Péntek lesz és tizenharmadika.
Jahhh és...Luca napja.

szabad paraszt

Luca napján semmi képp... :)

szabad paraszt

Csak PLC esetén vagyok kezdö programozó. Bár ahogy olvastam a PLC programozásnak nem sok köze van ahhoz, amit ismerek, de itt is logikai feladványokról beszélünk, gondolom. A durvaságokat, meg a PLC maga kezeli, de persze minden bonyolódhat a halálba is.
Nem akarok túllöni sem a célon, de azt se, hogy hamar kinöljem a lehetöségeket. Így is áll a javaslatod?

Révész Richárd

Kevés az információ.
Milyen eszterga ez, mit kell tudnia?
CNC eszterga lesz PLC vezérléssel?

izbeki

Én a Kinco PLC-t, HMI-t javaslom, árban nem rossz és könnyű programozni. Valami hasonló nagyobb PLC-vel:
Nagyobb kép

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

izbeki

Valami nem sikerült, mégegyszer:
Nagyobb
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

szabad paraszt

Nem egyelöre nem lesz cnc eszterga, csak a jelenlegi reles vezerles kivaltasa, kicsit turbozasa fordulatszam szabalyozással, föorso pozicióba állítással (fúráshoz, maráshoz késtartóból). kb ennyi

szabad paraszt

Köszönöm, utána nézek ennek.

ajpwg6jrn

Valaki találkozott már hasonlóval: https://www.nemsemmi.hu/Konnektorba-dughato-napelem-rendszer-230V-560W-nap
Ez most megtetszett. Nem igazán értem hogy tud úgy visszatáplálni a hálózatra hogy az ha helyben nem használódik el, akkor a fogyasztásmérőn keresztül ne jusson ki a nyilvános hálózatra. Szerintem sehogy.
Így jön a felelősségvállalás kérdésköre, ha valami gebasz van. (Bár olyan kicsi a teljesítménye hogy aligha tud kárt tenni a hálózatban, de mégis.)
Első körben azonban tetszik az elgondolás. (Mindenféle komolyabb ad/vesz óracserés történet nélkül, és plusz belső másodlagos hálózat kiépítése nélkül lehetne csökkenteni a villanyszámlát. (Nyáron is megy a hűtőgép, ventilátor, esetleg notebook, akár klíma...)
Szóval lehet benne ráció.
Mi erről a véleményetek?