Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

lora modul aes titkositás 2 irányu 2..3$ 800...900mhz dolgozik!
wifi erösités nélkül megbizhatatlan...

ajpwg6jrn

Szia. Én máshogy közelíteném meg a dolgot.
Jó megvilágításhoz legalább 100-150 lumen/m2-es fényáram kellene.
Mekkora területet szeretnél bevilágítani?
Ezen felül a mostani LED szalagok és izzók kb. 100lumen/1W fényárammal rendelkeznek.
A többit szerintem ki tudod számolni.
Amire figyelni kell még, az a sugárzás szöge illetve a színhőmérséklete. (Műhelybe a 4000K körülit javaslom 3500-4500K között mindenképpen.)
Ezen felül az se lenne gond ha nem vibrálna 50-100Hz-cel. (Mint tudjuk forgó gépekhez ez nem ideális.)
Én pont a fentebbi kritériumok miatt készítettem magamnak megfelelőeket. (Nincs is velük gond. Remélhetőleg tényleg örök élet plusz 2 napig fognak működni, 50W-os Tridonic 3550K-s LED-eket tettem viszonylag nagy hűtőbordára és 25-30W-tal hajtom maximum őket. Philips Xitanium áramgenerátotokkal.)
Ilyeneket akár te magad is készíthetsz. (Viszont biztosan drágább lesz, mint a bolti vackok.)
Ha mindenféleképpen bolti terméket szeretnél akkor javaslom a V-tac hungary cuccait. (Kínai, de jól bírják, főleg a filamentes izzóik, a reflektoraik nem jók sajnos.)

PSoft

Idéz...az se lenne gond ha nem vibrálna 50-100Hz-cel. (Mint tudjuk forgó gépekhez ez nem ideális.)

Vagy húsz évig volt az esztergapadom fölött egy 3x40W-os klasszikus gyújtású fénycső armatúra, helyi világításnak.

Soha, egyetlen fordulatszám tartományban sem tapasztaltam, hogy megállt, vagy netán...visszafele forgott volna a főorsóm.
Mondjuk az is igaz, hogy 3f-ról ment a lámpatest.

svejk

Utolsó mondatodban a titok. :)

Szalai György

Akkor a Led lámpát három fázisról hajtva szintén jó lesz.
És ez nem is vicc.
Persze egy szűrt, vagy kapcsolóüzemű tápról is ugyan úgy jó lesz.

Ha az eszterga 3f motorja is, meg a 3f fénycső armatúra is ugyanarról a három fázisról mennek, akkor mindég szinkronban vannak?

Szalai György

Talán nem is volna haszontalan egy forgásszinkron, de fázisban eltolható LED stroboszkópot szerelni az eszterga fölé. [#nemtudom]

PSoft

A Strigon fölé, később került egy ugyanilyen lámpatest.
Az meg hama...hama... egy fázisra kötődött.
Az se forgott sose visszafelé.[#vigyor2]

No de tudom, "titok"-ban...igazad van![#kacsint]

Ma már LED-es csövek vannak mindenütt, ugyanazokban a lámpatestekben.

No de ha már elektronika a topik címe...

Amíg a klasszikus fénycsövek -előtét, +gyújtók- voltak...
Sokszor előfordult, hogy vil. kapcsoláskor megállt az épp dolgozó 3D nyomigám, aztán...sehova tovább.

Mióta LED-esre cseréltem a csöveket...egyszer sem fordult elő.

g89ketty

A LED-et egyenről kell hajtani, de az áramgenerátor kimeneti szűrőkondija és a LED közzé kapcsolót nem szabad tenni.

zozo

Az 50 Hz az 6000 rpm-nél lenne szinkronban...-nem?
Annyit meg nem pörög az eszterga :)
Bár mondjuk a 3 tokmánypofa az már leosztja 2000-re, na az már zavaró lehet

6rk75uezn

Köszi szépen.

Igy már azért könnyebb mert nem tudtam hogy mégis mennyi lumen a szūkséges egy műhelybe /mm2.
Igen minden képp 4000 K körülit gondoltam mert ez alatt és fölött sem jó.
1-2 leirást is találtam közbe igy már könnyebb lesz.
Köszi.

000000000

tükrös almatuta 360 fokba világitást használja ki az az fénycsö ilyen!
Ledes csö hátra nem világit azt ne feled ebbe az almaturába zéró lesz..!

000000000

lemarat!
Ledes csöveknek át kell kötni direktbe az almaturát ha fénycsöves meghajtást el kel hagyni ha marad benne!
De van már ledes csönek is előkészitet almatura ha kompleten cseréled!

fn47xk7ei

"almaturát"..te virtuálisan selypítesz?[#kuss][#nevetes1]

000000000

akhlak nyelven is irhatom ugy jobb a kiejtésem...[#taps]

svejk

No, csak rendeltem ebből az RX3-as sorozatú Legrandból.
Valóban nincs rajta nevesítve a fázis-nulla és engedi a fordított irányt is.