Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Na, ugye, mondtam en. [#eljen]

000000000

Ólomentes forraszanyag csodálatos elönyei !
Slágerezet ezüst lágyforasz nagyon rideg és reped vonza maga után a kontakt problémákat![#levele]

yy2yggmv7

Igen, te megmontad,köszi!

Csuhás

Szeretnék egy real time órát használni egy elektronikában. Jelenleg rioch rs5c348 áramkör van egy panelemben, de nagyon sokat szívtam vele mert ismeretlen okból néha nagyon ritkán ( havonta ) összekuszálódtak a regiszterei és teljesen fals időt mutatott. Szóval kinek van jó tapasztalata valamilyen óra ic-vel? Teljesen alap funkció kell csak, még az is elég volna ha csak másodperceket számolna mondjuk 32 biten.

000000000

ds3231 i2c
ds3234 spi
belsö hökompencációs lehetöség igy elég pontos!
Mint legstabilabb müködést saját forrásrol (elem) és nincs gubanc vele ököl szabály!

Csuhás

Az eszköz liion akkuról működő pici hordozható kütyü. Sajnos a megrendelő a tervezés idején nem akart órát, pedig mondtam hogy kell, és persze most a kész eszköznél a próbaüzem során látta be hogy mégis kell. Szóval beforrasztott akkus stabil táp megvan, de hely a nyákon szinte semmi... Persze mindjárt utána olvasok a dallas áramkörnek.

000000000

integráltba ez a legkisebb (china)...
link

Csuhás

000000000

Csuhás

Sajnos én sem, pedig pici, benne van a kvarc, és az autóipari felhasználás stabilabb működést sejtet. A tápfesz tartomány megengedi hogy direktben az akkura kössem, i2c pedig úgyis van a panelon. Szóval jónak tűnik.

000000000

Te tökösebb vagy programozásban megy adatlapbol is a regiszteres leprogramozás![#vigyor]
Én csak könyvtár alapon tudok amit már megirtak az adot hadwerhez![#wilting]

dezsoe

Szimpatikus szerkezet, bár lehetne picit pontosabb is. :) Hol lehet ilyet beszerezni?

000000000

Csuhás

dezsoe