Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

dtb

Azért tettem be a linkjét, mert most akciósan van, és amennyire én értek hozzá, nekem az olcsósága ellenére használhatónak tűnt, de volt már pofára esés a kici kinai olcóóó motyójával... Egyébként van ugyanez a műszer többféle verzióban is.

s7manbs8

Az mennyire szokásos, hogy két elkót tesznek fordítva egymással, ez egy PTC-11C tipusúő akku töltőben van, majd megzavarodtam, két nap alatt nem akart megjavulni, a kondik ki voltak purcanva, csere után is a betett kinyiffant, uténa találtam meg a rajzát, miszerint 50V-os kondi kell oda, én csak 35V-ost tettem de az nem bírta, a max fesz pedig nem volt rajta több, 32-től csúcsban ...

Most betettem 2 darab 100V-ost 100uF-ot meglátom majd ez mit csinál ...

s7manbs8

Közép kicsatolású trafó szekunderéről a két végéről jön oda az AC fesz, ami úgy 12V AC kb.

g89ketty

Mit keres ott az a két elkó a váltóra kötve? Nem 220nF akar az lenni. Sokáig ne hagyd bekapcsolva, lehetőleg messziről védőszemüvegen kersztűl kukucskáld![#pias]

J-Steel

Az egyenirányító híd el van fordítva 90 fokkal.

J-Steel

Én azokat a kondikat másként kötném be (lásd rajz), két diódát betennék még nekik. De akkor inkább az egyenirányító után pufferelném.
 Az elko nem szeret negatív feszültségen működni.

Rabb Ferenc

Elég "érdekes" megoldás [#nemtudom] Mire is jó ez a diódák kinyírásán kívül?

s7manbs8

Ez egy rendes boltban vehető akkutöltő, tettem bele két 100uF/100V-ost, azzal megjavult. :)

yy2yggmv7

Tisztelt Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni egy LG, 32LE5400-as TV javítás ügyében.
Tisztelettel kérem, hogy csak az adjon tanácsot, aki már javított ilyen TV-t ilyen hibával.
Bekapcsol a készülék de nincs fénye, sem hangja.
A tápegységben( 3pagc10017a-r) azt tapasztaltam ,hogy az egyik kimeneti feszültség, ami
a LED driver kimenetén lévő kondikon is mérhető, a panelon megadott 99V helyett csak 88V.
Találtam egy fórumot, amin ugyanerről a hibáról van szó, ezt a linket beszúrom.
https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?p=792486#post792486
Ahogy kivettem ott nem derült ki 100%-ban, hogy mi lehet a hiba oka, tippek voltak ugyan.
Csatolok egy fotót is a PSU-ró.

J-Steel

A linkelt fórumon azt javasolták, hogy a P201-es csatlakozót kellene végigmérni. Két oszlop van a csatlakozón. Meg kellene nézni, hogy mindenütt a megfelelő feszültségek jelennek-e meg.

Első oszlop:
nc   = 0
12v = 12.18
12v = 12.18
12v = 12.18
gnd = 0
gnd = 0
3.5v = 3.42
3.5v = 3.42
gnd = 0
gnd = 0
20v
on/off = 3.36

Második oszlop:
error = 0
pd1m = 0.6
nc = 0
drv_on = 0.07 és 0.08 közt
vsync = 0
gnd = 0
3.5v = 3.42
3.5v = 3.42
gnd = 0
gnd = 0
20v
20v

A 20V-os kimenetre mennyit mutat a műszer?

J-Steel

A megoldás a problémára a másik oldalon volt:

Fórumtag segítő szándékkal:
"pd1m = 0.6V ; Dimming control is also way too low."
Ez a pd1m a dimmelési jel, ami túl kicsi.

Kérdező:
"reflowed the processor chip and i got the tv working "
Újraforrasztottam a processzort, és így már működik a TV.

yy2yggmv7

Üdvözletem!

Nemrég  értem haza, megmértem a csatikon a feszültségeket, a 20V helyett 18,9V van és a Pdm1, nálam is 0,646V.
A többi feszültség pár század volt eltéréssel ugyanaz.
Ez a dimmelési jel mit jelent és melyik processzortól
jön ez a jel?
Letöltöttem a service manual-ját, de tele van robbantott ábrákkal, nem találtam sehol ilyen (Pd1m)jelzést.
A PSU sincs benne úgy, hogy bevallom nehezen igazodok el rajta.
Vannak olyan rajzok amihez semmi nincs írva, hogy tulajadon- képpen melyik részt is ábrázolja.
Ezt találtam hozzá:
https://www.electronica-pt.com/esquema/tv/lg-esquemas-tv/lg-32le5400-25850/

g89ketty

Komolytalan a téma! [#integet2]