Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

zozo

Ja, ez nekem kimaradt. 500 W-os BLDC motor mágnesei elég keményen fognak. Az 1300W -os tengelyét kézzel alig tudom fordítani. Pedig az is 20.000 körül pörög

István83

Akkor ez nem az

Bencze András

Nem javaslom, de a tied úgy teszed tönkre ahogy akarod. Nem biztos, hogy a 300-500V-os impulzusokat tolerálja. Alacsony feszültségű frekiváltó kell, ami tud 500-1000Hz-et.

István83

Van egy danfoss 50 voltig engedi levenni a feszt.

István83

Vagy még alacsonyabb feszültségre gondoltál?

Csuhás

Hogyan is veszi le a frekiváltó a feszültséget? Úgy hogy egyre kisebb kitöltési tényezővel kapcsolja a dc sín feszültségét a motorra. Ez alapesetben a bejövő feszültség csúcsértéke, de fékezéskor ez még magasabb lehet. ( 230-as bemenetű váltónál ez kb 300..400V körüli, 400V esetén 560..700V körüli érték. ) A motor szigetelésének ezt kell elviselnie. Kimeneti szűrővel viszont eltüntethetők ezek a tűimpulzusok és akkor nagyjából a programozott feszültség jut a motorra.

Bencze András

És a kimeneti nem egyenlő a bemeneti szűrővel.

István83

Még várok a próbával,jövő héten úgy néz ki megnézhetek egyet üzem közbe.

z2a2u8wf

Üdvözletem.
Valaki meg tudna építeni egy ultrahangos mosó komplett elektronikát?
Privibe jelentkezzen aki tud segíteni?

000000000

Asszonytol ved el a fazekat és pakolj rá ilyet ....

szf

Fel kell újítanom egy gépet. Minden szenzor és "encoder" NPN-es kellene egy megbízható kapcsolás amivel be tudom forgatni PNP-re. 24VDC a táp.  Relé felejtős. Alacsony költségvetésű. Valami opto leválasztóra gondolok.

zozo

szf

igen valami ilyesmi. csak nem ismerem a jelenkor elektronikai alkatrészeit, így nem tudom miket használjak.

zozo

Ez amit linkeltem 36V-ig jó 1 MHz-es kapcsolási sebességgel. Én még kevésbé értek hozzá, de eszembe jutott, hogy van ilyen konverter, már jó lett volna nekem is korábban.