Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

D.Laci

[#eljen]
Ezért tartunk! :)
[#integet2]

Nemis tudom milesz 50 év múlva... :(

PSoft

Lehet, nem voltál elég figyelmes...

Ott a vezérlő elvi kapcs. rajza,és ott a leírás a paraméterezésről is.
Sőt, ott van a PC-vezérlő kommunikációhoz a speciális "adatkábel" kapcs. rajza, nyák tervei,és ott az ajánlás az építéshez, használatához egyaránt.

PSoft

Készült ebből a vezérlőből "utángyártva" több verzió is.
Volt aki a képeden láthatóan integrálta a trafót/motortápot is a nyákra.
De a vezérlő, mindenütt ugyanaz.

PC-ről, Hyperterminálon keresztül paraméterezed a vezérlőt, a képeken/leírásban látható adatkábelen keresztül.

PSoft

s7manbs8

Van egy 3 fazisu motorom, 380V/220V van rairva , delta meg csillag jel is van rajta, ezt 220 rol hogy lehetne meghajtani valami segedkondival ?

Rabb Ferenc

Itt a tuti megoldás: [#t200p39443#]

s7manbs8

Hallgatok a tanácsra, de a 3. pontot választom, építek egy frekiváltót hozzá :)

Vagy egy 3 fázis 380 generátort, egy 600W-os direkt drive motorból, hehe:)

Szalai György

Ez miért tűnik Neked jó megoldásnak?

PSoft

Ez nem
Idézjó megoldás
,hanem...
Ez -csak- olyan...[#918@elektron] -os megoldás.[#kacsint]

jani300

Unformert ismered ?
Most szembesültem egy régebbi hozzászólásommal , a linkelt hozzászólás kapcsán , de nem mertem belinkelni :)

Rabb Ferenc

Én sem mertem megemlíteni a 70uF/kW-os
Idézetet írta: Robsy általkondenzátoros szakszerűtlen bohóckodás
-nak nevezett megoldást.

000000000

Maximum majd jobban izad a motor kondin átfolyó áramtol (tulméretezet kapacitás) vagy kakukot mond a huzalon a lakk....
1f 1.5kw mocin van gyárilag 35uf üzemi de birja 8baros tempot  hajtani.. de ezt kicsinylem pl egy átételes hajtáshoz ..

jani300

Az a kérdés mit akarunk hajtani a motorral .
Az unformerrel nagyon hasonló a nyomaték diagram mint 3 fázisról . Kondival nem .

yy2yggmv7

Üdv!

De elég volt a hőlégfúvó!Nagyon nem hittem benne, de mivel veszteni valóm nem volt,megpróbáltam, hihetetlen de bejött.
A GPIO processzort melegítettem ,úgy, hogy elöször egy forrasztó ón darabot, elétettem a hőlégfúvó elé, vártam mikor olvad meg.
Ezt sac-per kb, megismételtem a processzorral és láss csodát, láss ezer csodát, működik a háttérvilágítás.A panel képén az négyzetes alu hűtő alatt van a proci.
Az tv összerakása nem lett 100%-os, mert sötét képnél kicsit bevilágít alul fény.
De ez ha kép van nem látszik, úgy döntöttem ezért nem szedem szét még egyszer.

guliver83

Akár egy 500wattos reflektor is megoldja az ilyen problémákat PC videokártyáján többször volt tesztelve!