Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Azt saccolnám, hogy a zöld panelen a nagyobbik IC-t forrasztotta újra. De de nem vagyok benne biztos.

yy2yggmv7

Üdv.
Kösz a hozzászólást,közben leesett, hogy mit akar jelenteni itt a dimm jel.
A main-board-on , a pd1m megfelelőjéhez PWM van írva.
Bocs ha hülyeséget írok, de azt hiszem a háttérvilágítás ledek fényereje van szabályozva ezzel a jellel.
A GPIO processzor egyik kimenete egy PWM.
Az a gond, hogy ez a proci egy BGA-s, és rá van ragasztva egy négyzet alakú alulemez is a tetejére.Nem tudom a srác mit forrasztott, de ha ezt, elég jól fel van szerelkezve.
Na mindegy,találtam  pár darab, felpúposodott SMD elkót a main board-on, az egyiket egy 100uM 16V-ost kivettem ,és megmértem
ESR mérővel.A kivett, 91uF 1,2ohm volt,egy jót megmértem,az
750mohm-ot mutatott.Úgy döntöttem kicserélem a kondikat
és majd meglátom .

s7manbs8

Hőlégfúvót neki.

J-Steel

Önmagában a hőlégfúvás nem segít, folyasztó szer is kell alá. Valami non-clean folyékony flux.

Esetleg meg lehet próbálni hőlégfúvás előtt mint teszt, hogy ujjal az IC-t lenyomni, miközben startol a rendszer. Ha elvált a golyócska, akkor a rányomás kontaktust hoz(hat) létre.

svejk

Úgy emlékeztem van PLC-s topic, de nem találom...

Szóval egy régi S5-95U ügyben kellene egy kis segítség.

Az alapkészüléken levő analóg bemenetre kötött 0-10V-al szeretném egy monostabil időzítő idejét szabályozni.
Mondjuk a 0-10 V hatására 0-1 s legyen egy kimenet késleltetése.

Nem találok ilyesmi példaprogit, hátha valakinek ez csak egy ujjgyakorlat, de nekem nagy segítség lenne.

D.Laci

Ez ugyan nem segítség a problémádra... :
[#t33#]

borvendeg

Sziasztok!
Valaki felismeri a képen látható elektronikákat?
DC szervomotorhoz vannak Attiny-vel.

Ránézésre korrektüll meg vannak építve de szerintem hobbi építés.

designr

Keress rá itt a fórumban..[#kacsint]
Annyit elárulok hogy a neve utal a készítőire..Maga idejében üttörönek számított..
De majd az érintettek a többit..

borvendeg

Ne haragudj de ebben a hozzászólásban kár volt a bitekért, a megoldáshoz nem vitt közelebb. A DSSC névre kerestem természetesen a fórumban és a google-ban is nem lettem okosabb.
"Maga idejében üttörönek számított.." Korrekten össze van rakva az igaz.

designr

Na..Ha rákeresel a fórumban a DSSC szóra teljes időtartamban akkor 77 hozzászólást találsz 24 témában..
Sok mindent megtudhatsz belőlle többek között hogy Dorogi-Svejk corporation..stb..ŐK biztosan adnak némi infót rólla ha az esztergát ezzel szeretnéd üzemeltetni..
Ha a két név nem mond semmit akkor vagy nagyon ritkán olvasod a fórumot...
De keress rájuk..van pár hozzászólásuk..

D.Laci

"Valaki felismeri a képen látható elektronikákat?"
Igen! Felismerem. :)

borvendeg

Köszi!
Mik a paraméterei?
Találtam néhány képethttps://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/DSSC-ablaktorloszervo/ de ezeken a képeken nincs trafó a nyákon.
Rajz esteleg vagy valami leírás paraméterezésre, minden érdekel.
üdv.

D.Laci

PSoft

Ugye, ugye...
Jó az öreg a háznál, mindent megőrizget.[#kacsint]
[#wave]

borvendeg

De ez nem pont ugyanaz mint az enyém. Ráadásul látok itt adatkábel mappát, mit lehet paraméterezni az adatkábellel, hol?