Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Szia!
természetesen érdekelnek a részletek,  az anyagi vonzatával egyetemben. Akár itt vagy privátban.De úgy látom,nem egyedi az érdeklődésem.

fpd0kbd4

Biztosan igazad van! De csak erre a célra egy Pc-t beállítani és főleg kerülgetni a gép mellett,inkább mellőzném.

fpd0kbd4

Köszi! Esetleg  valami közelebbit tudsz hogy merre keressem a publikációt? Vagy"fektiforg"-ot zaklassam privátban?

svejk

Az eredeti Fektiforg beírását nem találom de később itt is volt róla szó: [#t175p9587#]

Itt aztán Fektiforg egyszerűsítette:[#t175p9597#]

B.Zoltán

Most hirtelen két fotót tudtunk csinálni róla, nincs több idő.
A 3 kis panelt adom hozzá, amit be kell építeni a driverrel egy dobozba, és a csatlakozó lesz a dobozon kívül csak.
így kihúzható a menetvágó, és helyére akár a Mach3 is csatlakoztatható.

Még annyit, hogy a osztó rutin nem tizedes törttel számol és így nem adódik össze a végtelen tizedes törtek hibája.

B_B_

Üdv!
TOP247YN feszültség szabályzót keresek e-bayrol már rendeltem egy adagot de sajnos sürgős lenne [#zavart2]

svejk

raktári áru a HQvideo-nál
kedden kézhez kaphatod.

Ha annál is sürgősebb akkor indulj el most Kecskemétre és adok egyet.

svejk

Megint műszer...

Kidőlt a sorból az egyik MX-25-304-es multiméterem.

Most már nem halogathatom egy újabb műszer vásárlását.

Ebből a típusból nekem a 2. és 3. generációs van 4 db piros gomb egy sorban illetve 4 db sárga gomb "L" alakban.
Félek, hogy a 4. generációs  már mikrovezérlős és így lassú.

Számomra két fontos dolog van a tudáson és az LCD betekintési szögén kívül, hogy a dióda és a csipogó egy állás legyen és a csipogóval lehessen "morzézni", tehát késlekedés nélkül azonnal csippanjon.
(a helyi boltosnál kibontottam egy piros 302-est és az bizony késik)

Ha valakinek esetleg van ebből a legújabb generációs 304-ből az légyszi nézze már meg a csipogóját.

Netalán ha valaki megválna egy régebbi generációs MX-25-304-estől annak cserébe felajánlok egy METEX M-3650D-t.

Vagy esetleg más márka/tipus ajánlást is meghallgatok, főleg ha nyomósak az érvek.

Virbo

Engem is érdekelne egy ilyen szett.
Tud "sima" előtolás funkciót is?
Anyagilag mit jelentene?

Miki2

Szervusz Zoltán!
Egy ilyen ketyere engem is érdekelne.
Küldök magánban is levelet.

B.Zoltán

Előtolás is benne van, persze.
Tervezzük a fiammal egy programozható előtolást, amit egy csapágyház, vagy tengelyvég esztergályozásához lehetne felhasználni.

B.Zoltán

Az ára egy jó esztergakés áránál alig lesz több, 20000 Ft
körül.
A két driver a képen csak pluszként van ott, nem része a menetvágónak.

Nekem most DM 542, DM556 vezérlővel szépen megy, ami nincs 10000 Ft a kettő, kell hozzá egy encoder 3-5 ezer Ft-ért.
És 36V 150-200 Wattos táp, bár nekem most 65 Watt-tal vágják a menetet a léptetőmotorok.
A motorok 1.2Nm, 3Nm.

De ha nem teljesen kész készüléket kérsz, és szeretsz bütykölni SMD alkatrészekkel, és tudsz is, lehet az árát csökkenteni.

B_B_

Köszi de hála égnek volt a sarki tv-audiósnál egyetlen darab [#vigyor]

B_B_

Valaki ismeri-e a GILDEMEISTER CT40 cnc-esztergát? Egy napot ment megvétel után 003 hibát ir

dezsoe

Szia!

Ez engem is érdekel. A bütykölős verzió milyen méretekkel rendelkezik? Gondolok arra, hogy mekkorák az SMD-k, mert bizonyos méret alatt már távcsővel sem látom... :)