Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Lehet, hogy a beültető gép jobban kezeli ezt, mint a pöttyöt? [#nemtudom]

000000000

Köszi! Asszem megoldódott, most már problémám van... Amúgy jelenleg a Laser GRBL-el kísérletezek...

Esetleg ebben tudsz segíteni, vagy valaki?

Ez az arduinoba írt firmware, na már most, azt sehogy nem tudom beállítani (a használt szoftverbe sem), Hogy milyen sebességgel égessen a lézer.. Hol lehet, azt megadni, vagy beállítani? Mert akármit csinálok, ugyan olyan előtolással dolgozik, és így jóformánsemmit sem éget a lézer, mert túl gyors... :(

000000000

Basszus, a kép lemaradt... :)

x5izpkum

Valami olyan gyári cucc, ami felmelegíti adott hőfokra, adott idő alatt, nehogy túlmelegedjen, stb.. Láttam már teszkós 5ezer Ft-os hőlégfúvóval dolgozó "szakembert" is. A másik véglet meg a 20ezerFt-ért (/chip) dolgozó szerviz. (persze garancia ott sincs, csak svájci árak)

Vahur

Amikor rányomsz, hogy Create , utána jön a kis ablak . Ott ahol az M3 M5- öt lehet állítani, kicsit feljebb van a mm/s ablak.

000000000

Az az érdekes, hogy kipróbáltam 1000-el, 100-al, 10-el és mindig ugyan annyi idő alatt végez, ugyan azzal a sebességgel.. Ezért nem tudom, hogy mi lehet a baj..

000000000

Smd chipeket 1x felforgatásra ad garanciát a gyártó nem többszöri felmelegítés és forrasztási állapotra![#vigyor]
A rá melengetés olyan lutri szerű pl QFN állatkánál pláne hogy a belső periféria sérülhet ha többször is megkapja a forrasztási hömérséglelet...[#rolleyes]

svejk

Nem oly rég valamelyik topicban volt szó a személyautók generátor feszültségeirő.

Itt egy pár oldalas PDF a modern autók generátorairól.

g89ketty

Szevasz svejk! Valóban, de ez nem foglalkozik pontosan a generátorok feszével, csak a start-stop rendszerszintü áttekintésével. [#integet2]

svejk

Csak a múltkori írásom végére mutat rá, miszerint a mai autóknál nem is lehet egyértelműsíteni a töltőfeszültséget.

g89ketty

Szerintem azt a savas akku tulajdonsága határozza meg.

svejk

Ha elolvasod végig a linkelt cikket akkor megérted a lényeget.

g89ketty

Rögtön az első grafikon 14,4 V-ot mutat alap fesznek.

svejk

Még mindig nem érted miért linkeltem, segítek:

Ebben a hozzászólásban [#t201p36695#] a 3. gondolatjel utáni mondatot erősíti a tegnap linkelt PDF.

Semmi többet ne gondolj hozzá.

g89ketty

Majd fehérváron folytatjuk, tőrjök a fejünket, mármint egymásét.[#nyes]