Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

De úgy látom megint gyártott egy sorozatot a Microchip, mert megint van a Farnellnél és a TME-nél is.

Szerintetek szabad ilyeneket venni  kínából vagy csak hasonló tudásút fogok kézhez kapni?
például

bundyland

Én nem mernék. Vettem már AC servo bemenetéhez spéci optokat és nem eredetit kaptam. :-(
Azóta inkább kifizetem a Farnellt. Ha utátana nem úgy működik valami legalább nincsenek kétségek hogy azért mert
hamis.

svejk

Nekem is ilyen félelmem van.
Nemrég kellett régebbi Xilinx CPLD, azt is inkább a német ebay-en vettem meg dupla áron mint kínából.

Egy fórumtárs meg a kínából érkezett LS7184-es IC-re panaszkodik.

PSoft

Ez esetekben(pl.IC)mit jelent a "hamisítvány" fogalma?

Nem az van a tokban, vagy az, de silányabb minőség,(paraméterek) vagy....[#nemtudom]

svejk

Ők már vagy 3-4 éve nem hozatnak DIP tokosat ebből.

svejk

hagyományos IC-knél tranyóknál a paraméterek gyengébbek. programozható eszközöknél meg állítólag nem jól sikerül lekoppintani neki a programot és vagy nem vagy nem úgy működnek részegységek mint az eredetinél.
Lásd FTDI botrány.

TROMF22

Mennyire elvetemült dolog 0,75-ös sodrott vezetékre 1 mm2-es
érvéghüvelyt préselni?
Egy kici kínai gubancot szeretnék rendbe rakni, de épp 0,75-ös nincs kéznél.
Egyébként jó minőségű, szorítónyelves Weidmüller sorkapocsba rakom.

RJancsi

Szerintem nem okoz gondot. De ha kétszer olyan hosszúra blankolod és félbehajtod, tehetsz rá 1.5 mm2-est. [#papakacsint]

PSoft

Présfogó függő is, de...nem szokott problémát okozni.
(fordulj el, vagy csukd be a szemed mikor nyomod):)

TROMF22

Köszi.
De a vezeték másik végén a kis nyamvadt irányváltó kapcsolóba az 1-es is épp hogy bemegy. Így ez a max. méret.

TROMF22

Hexa prés + egy picit lapítok rajta.
(de úgy látom vihar egy pohár vízben)[#kacsint]

svejk

ha jó a fogó akkor nem gond, legalább könnyebben belecsusszan :)

svejk

Tehát még egyszer.

Keresnék, de nem találok 12x12 mm-es Nyákbaültethető "kattanós" nyomógombot, olyat mint a jól ismert Omron B3F.

De van egy csavar a dologban, alaphelyzetben zárónak kell lennie, tehát NC-s.

svejk

KERSESEK!
W25X80SSIG széles SOIC tokos Flash memóriát.
PC alaplapokon előfordul BIOS eepromként.

Hátha van valakinek selejtes alaplapban.

Nem Kínából szeretnék fillérekeért 3-4 hét múlva, hanem most korrekt áron.