Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Az iduktív hevítőm tápjábam emiatt kellett megfeleznem a kondit, mert az egyébként bőven megfelelő trafó nem bírta a nagy áramimpulzusokat. Egy kicsivel nagyobb brummot hagytam[#integet2]

fn47xk7ei

Nem értettelek félre csak nem pontosan olyan ábrát tettem be amit teljesen megfelelő lenne . Hidd el értem amit írsz . Én meg az inverteres hegesztőgépekkel szoktam e témában példálózni (egyenirányítás utáni pufferelés > tápkábel melegedés).

x5izpkum

BGA chip újramelegítésére vagy újragolyózására keresek szakembert!
(egy LCD monitor vezérlő chipje, ami működik, csak amíg nem melegszik be, addig hibás a kép)

Lenne még egy LG kijelző is, aminek a közepén van egy 1 pixel széles vízszintes csík, aki erre tud valami megoldást, az is érdekelne. (állítólag a szélén található fólia valahol nem érintkezik)

s7manbs8

Múltkoriban a szomszéd WIFI routerét melegítettem meg kissé, mert ráesett a műheléyébe egy 10 kilós kapapács ezután meggyógyult.

x5izpkum

Mivel sikerült a művelet?
(hőlégfúvós "szakemberek" kíméljenek, az itt is van, akinek van valami igazi BGA chipes berendezése, az meg csak laptopokat vállal, volt valaki, aki egyet már megcsinált, de nem találom a tel.számát)

000000000

Ez jóóó....[#taps]
"hőlégfúvós "szakemberek" kíméljenek"

jani300

A gyermekem megfelelő hőmérsékletre állított légkeverős sütőben javított videokártyát :)

t62d6ha2b

Tisztelt Urak!

Unimaxnál vásárolt mérőléc LCD-kijelzőjét szeretném átalakítani LED-esre. Lehetséges ez?

s7manbs8

Mert ahhoz mi kell szerinted ?

s7manbs8

Alápörkölök egy 3D nyomtató asztallal vagy 100 fokon felülről meg hőfokszabályzott hőlégfúvóval melegíted.

Nem az 500W-os kínai rosszral, hanem direkt SMD alkatrész javításra valóval.

Persze bonyolult ez nagyon, igazad van, jobb ilyet nem vállalni.

Pali79

Másik feldolgozó elektronikát kell hozzá csinálni valószínüleg.

t62d6ha2b

És azt hogy?

Csuhás

Ha nem a led a fontos hanem csak jól szeretnéd látni akkor itt nézelődj Android dro Szvsz ez tűnik a legjobb megoldásnak.

bundyland

Ezt meg is építettem, a topikomban látható.

wsproBAGI

Szia,
Nekem is van UNIMAX-os mérőlécem, kerestem a topicod, melyik???
Kösz