Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Jaj ! :)
Pedig van NORDAC frekiváltóm ,11 vagy talán 7,5 kw os :)
Az a szerencséd hogy eléggé messze vagy :)

svejk

De ha már megtörtént az még hozzátartozik az esethez, hogy most is az történt amit itt [#t200p40078#] leírtam :( [#falbav]

PSoft

Aztán...méééé?:)

Látod, már tolonganak is a potenciális ügyfelek.[#kacsint]

jani300

Naaaa ... Viccűtem :) Persze tényleg van :)
Meg különben is elfogyott most a cement , és minden zárva ... :)

PSoft

Ha elég mély a tükör, azzal is tudsz cementet/betont spórolni.
Emlékszem...öregapám(de még apám is) is beleszórt mindent a betonba.
Rossz kaszát, kapát, kerítésdrótot, meg...amit még talált a ház körül.:)

jani300

A semlegesbe kéne menni inkább mert kapunk itt :)
10 centi , több lehet de kevesebb nem .
Nem sajnálom én az anyagot , nem akarok már többször betonozni :)

svejk

Csikarcnak erre: [#t19p96967#]

Anno a '80-as években az ezermester zsákbamacska csomagok tele voltak "C" karakterisztikájú potikkal.
No de az erősítők hangerejéhez "B"-s kellett.
Mi is megfordítottuk a forgásirányt ily módon, a dobozban elfért...

fn47xk7ei

Már majdnem szétszedtem mert nagyon érdekelt milyen megoldással oldották meg az aránylag nagy áttételt ilyen kis helyen .De végül megsajnáltam mert csak roncsolással tudtam volna kielemezni a belsejét . Ha kihúztam a potméter tengelyét a furatból semmi lényegeset nem láttam . Inkább elteszem mert nem sok helyet foglal és ilyen cuccom nekem még nem volt .

fn47xk7ei

(+ halkan megjegyezném : nehogy valaki komolyan vegye a hirdetésnek minősülő hozzászólásban a "szintézeres" dolgot csak szerettem volna valami baromságot írni és abban a pillanatban pont ez a szó jutott eszembe . Érdekesnek találtam viszont , hogy senki nem tett rá megjegyzést .[#conf])[#kuss]

Szalai György

A "szintézeres" helyett esetleg a dekádikus?

GG

Oda van írva, hogy nem csevegő, meg nem szakmai topik. Ez most már szintézer marad...[#rolleyes]

s7manbs8

Számolás a mechanika témakörből átjőve ide, az effektív AC fesz által elmelegített teljesítményből kivonva az ugyanolyan értékű DC fesz által elmelegített P értéke, egy fél szinusz erejéig:

fn47xk7ei

Ezen egyetértés volt . Az eltérés akkor jön elő ha nem ohmos a fogyasztó . Sándor a kondenzátoros (kapacitív fogyasztó) példával érvelt .

s7manbs8

Nem baj, legalább kicsit mutattunk pár ábrát, hátha valakinek ez is hasznos. :)

g89ketty

Nem-nem! Félreértettél, én az egyenirányító utáni pufferkondit említettem. Minnél nagyobb, annál rövidebb és nagyobb áramimpulzusok lesznek a bemeneten.[#integet2]