Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

mex

Rosszul írtam, valójában:10uH értékű smd kivitelű induktivitás. Mindössze egy tekercsből áll,ferrit,vagy por vasmaggal, ez esetben a külső burkot is abból alakították ki.

ki005gz70

Köszönöm ! mi a rendelétetése ? tudom valamivel pótolni ?
Ha kevésbé kicsi és dizájnos módon ,de a két lábat össze tudom kötni valamivel, ami egyenértékű lesz vele ?

ki005gz70

Ha rövidrezárom a panelen azt a két lábat ahonan ez kiesett, mi bajom lehet ?

LittleSV

Szia, Ahogy Miklós írta, 10μH smd induktivitás lesz. Tápegységben van?

LittleSV

Nna mire bepötyögöm mindenki beírja... :)
Ne zárd rövidre mert nem fog működni az áramköröd. Tippem szerint kapcsolóüzemű tápegységben van, így pótolni kell akár más alakú induktivitással (ha nincs smd).

ki005gz70

innen. egy 5.5w laser dióda paneljából..ami egybe van szerelve a diódával. a képen látszik is.

ki005gz70

szállítottam haza. természetesen pongyola módon...hirtelen fék ? á, úgyan nem szoktam..na most igen..és miért is ne, mpont úgy mozdultak a cuccok, hogy a panelről ezt leskalpolta valami..tiszta vicc. azóta is gondolkodom, hogy mennyi ennek a z esélye...

LittleSV

Ezen más értékű, és ha jól látom 4 kivezetéses induktivitás van. De ha az elsőre linkelt képen lévő alkatrész repült le akkor olyat kellene pótolni. Ha nem tört ripityára még jó eséllyel működhet is visszaforrasztás után. Bár lehet erre nem bíznám a lézer diódámat :)

Csuhás

Tudtok ajánlani valami egyszerű áramkör szimuláló programot? Elég volna egy méretkorlátozott verzió, mert csak egy pwm bemenetű két műveleti erősítős kapcsolást szeretnék egy kicsit elemezgetni. ( Talán valami nagyon régi kicsi Tina is jó lehet ) Találtam a neten de mielőtt töltögetek és próbálkozok gondoltam megkérdezem ki mit javasol.

kaqkk007

tina- protel-proteus

Rabb Ferenc

Ha még aktuális TINA

2vkx6unz

LT Spice az Analog devices-től:
itt LT Spice

svejk

svejk

Ugye nagy reményt ne fűzzek ahhoz, hogy galvanikusan le lenne választva a kimenet a betáptól?