Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

szf

Van egy szabvány emlékeim szerint a MSZ13207.
Nem a KPE csövet jelölöd, hanem jelölő fedlapot vagy (régebben) szalagot teszel főlé a szabvány szerint leírt módon. De, ha olyan helyen és módon helyezed el pld kert akkor jelzőoszlop és mechanikus védelemmel látod el a kábelt.

J-Steel

Tehát a jelölőszalagot elásni kell, hogy a kapavágáskor már előkerüljön a fólia. Na ez nagyon érdekes. Köszönöm az infót!

J-Steel

Nem tudom Jani300, de az a durva, hogy kültéri légvezetéknek kértem kábelt, legyen UV álló, erre adtak földkábelt, mert ez arra is jó.

Akkor ijedtem meg, amikor pár hónappal később egy eladó kültérre gumi szigetelésű kábelt akart adni. Pont előtte való nap olvastam valahol, hogy az nem arra való.
 Ilyenkor nem tudom kinek higyjek, szerencsére ott volt a másik eladó, és végül meggyőzte, hogy "földkábelt szoktak adni ilyen célra".

PSoft

Az már régen rossz, ha "kapavágáskor" előkerül a jelölőszalag.:(

szf

Hát igen!
Nemrég raktunk le 180m NYY-J 4*240 kábelt. Volt velünk egy fazon akinek az volt a dolga, hogy megismerje a munkafolyamatot amit eddig íróasztal mellet "tervezett".
A főnöke "Papirtigrisnek" hívta. A nap végére már mindent tudott.[#eplus2]

jani300

Hát igen .
Ezeket a dolgokat nem az eladóval szokás kitárgyalni .
Neki az a dolga hogy adja amit kértem .
Katalógusban jobb kutakodni ,a kábel felhasználási területének irányában ,gondolom én .
Hogy a szomszéd mivel készíti az is az ő dolga .

J-Steel

Ahol én jártam nem egy katalógusos bolt volt. Bemégy és mondod mi kell vagy mire kell.

jani300

Szerintem tudat alatt nyúltam le ezt a hát igent .
Csak miután elküldtem tűnt fel :)  Bocsi !

szf

jani300

Én tízes bontott MCF vezetéket húztam hátra ...
Közvetlenül az óra szekrénytől , jött is egy jóember órát cserélni , kicsit lefagyott mikor meglátta ,de belenyugodott hogy nem szabálytalan (annyira). Még a kommandót sem küldte ki :)
A régi 1,5 MBA soványkának bizonyult a mai világban .

J-Steel

Apropó, kértem földkábelt egy másik villamossági boltban.
 Azt mondja nekem az eladó, hogy "A 3x1,5-ös réz földkábel elfogyott. Viszont volna helyette alu, az nem jó?"

Nem hittem a fülemnek! Annyira megörültem, hogy végre tudok aluval szerelni, hogy megvettem az összeset ami a raktáron volt!!!

A fenét! Ki vesz manapság alu földkábelt?

PSoft

Mai projekt...

100 m körül volt, meg csak NYY-J 4*10.
Négy, térvilágítási oszlop nyomvonala...
Nagy hasznát vettem volna a papírtigrisednek én is.
(de, holnap küldhetnéd homokozni):)
Öröm volt dagasztani az ilyentájt macskarossz állagú agyagot.[#nyes]
(megint olyan kép, amelyiken nem én látszom, de ugye...dokumentálni is kell valakinek)[#vigyor]

jani300

Mi a típusa annak a 3x1,5 ös réz földkábelnek ?

PSoft

Úgy kezdődhet, hogy...SZRM-xxx

jani300

Jól van rákerestem tényleg van ...
Írtam hogy bontott ...
A bontott 5x1,5 es rézkábelt bevallom benéztem 2,5 esnek gondoltam . Még van abból is 20 méter kb .
500 VOLT KILÓJA [#nemtudom]