Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

xgn8p4wk5

Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hol lehet új trafó vasat (EI) vásárolni, meg csévetestet és egyéb szerelékeket hozzá?

Köszi!

s7manbs8

Ezt hogy forrasztanátok össze ?

Szélessége 8.3 mm.

thayscj6c

Hali!
Holnapra van egy ötletem.[#wave]

fn47xk7ei

8,3 mm ?? [#csodalk] No én meg sem próbálnám összeforrasztani . Szépen megtisztítanám a vezetősávokat majd a hibás szakasznál kettős visszahajtással összeszorítanám két kis szorító lemezzel oszt ágya-bugya .[#nevetes1]A végein lévő csatlakozás sem forrasztott hanem "szorítós" , akkor itt is megfelel ... kivéve ha a megrövidített hossz miatt nem járható az út .[#nemtudom]

s7manbs8

Köszönöm az ötleteket, Takidekor kollégával imént telefonon is beszéltünk.

Csikarc, neked is. Az eredményről majd később beszámolok.

Csuhás

Ha nem rendszeresen mozgó szalagról van szó akkor én simán egy sodrott vezeték elemi szálaiból szoktam egy egy centis darabot felforrasztani a kérdéses szakaszokra. A javítás után egy kis meleg takonnyal le lehet kenni amit egy matrica hordozó papírral melegen szépen rá lehet simítani.
Ha mozgó kábel, azaz mondjuk egy nyomtató fej kábele akkor ugyanígy de rövid toldással meg lehet próbálni de erre hosszú garanciát ne vállalj.

GG

Esetleg ilyen
https://en.wikipedia.org/wiki/Elastomeric_connector
vagy hasonló logikára épülő megoldás, pl. speciálisan vezetősávokkal ellátott ellendarab illszetése.

s7manbs8

Atomonként összekötögetem majd valahogy. :)

B.Zoltán

Ezüst javítófestéked nincs véletlenül?
Valószínű azzal lenne a legkönnyebben javítani, befestenéd, utána belekarcolnád a sávok közötti szigetelő sávot.

s7manbs8

Igen, erre is gondoltam, de nincs ilyenem most még legalábbis.

B.Zoltán

De kár, hogy nem tudsz átugrani hozzám és megcsinálnánk.

Csuhás

Magam is megnéztem a lakhelyet, de messze van. Persze ha munkaidőben Újpesten jársz és van egy félórád akkor meg tudom neked javítani a kábelt.

J-Steel

Épületgépészeti boltban vettem 25-ös KPE csövet, hogy a földbe mélyen leássam, és földkábelt vezessek benne, hogy legyen elérhatő áram az épülettől távol is.
 Azt mondta az eladó, hogy ez esetben kéri, hogy tekerjem körbe végig legalább szigetelőszalaggal, hogy ha neadjisten egyszer valaki kiássa, akkor ne vágja el. Történt ugyanis, hogy az egyik vevője egy 400V-os kábelt vágott át így, mert azt hitte vízvezeték. Csak a szerencsén múlt, hogy nem halt meg.

Mivel jelölik a KPE csövet amiben elektromos vezeték van?

jani300

De miért nevezik a földkábelt földkábelnek ?
Jelölőszalagot vagy téglát szoktak fölé tenni az árokba nekem úgy rémlik .
De kialakíthatsz közműalagutat is .

PSoft

Kábeljelölő szalaggal, temetés előtt, a csőtől min. 10 cm földréteggel elválasztva.