Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

x0xfbtp58

Gyanús. Biztos, hogy a kimenetet méred? Nem légből kapott?

RJancsi

Ha megnézed a fotót, a szkóp a bal oldali piros banánaljzatra van csiptetve, az a szabályozott kimenet. A függőleges eltérítés 1V/div, a vízszintes 5 ms/div.

Csuhás

Itt az ideje hogy megjavítsd azt a tápot. ( Látatlanban a szűrő kondikat nézném meg elsőnek. )

g89ketty

Minden gyanus! Terhelés nélkül egy kiszárad elkó+stab is szépen kisimítaná. Elkó hibánál nem színusz brumm van a kimeneten, hanem közel fűrész. Ha átutazna ez a masina budafokon, akkor nyakon csíphetnénk a bűnöst.[#wave]

g89ketty

Igazad van. A segédtáp 470uF esetleg okozhatja.[#pias]

g89ketty

De akkor is fűrészt másolna át.

RJancsi

Szívesen megsétáltatom a "bűnöst". Érden lakom, de Diósdon van a melóhelyem. Budafok csak egy ugrás, mint a Sugár. [#kacsint]
Nagyon távol áll tőlem az elektronika, nem ártana, ha egy hozzáértő közelről is látná a "dolgot".

x0xfbtp58

Épp erre gondoltam, hogy gyanús. A kimeneten inkább 100Hz kellene, hogy legyen  a greatz miatt.  A jel meg inkább egy semmibe lógó, szakadt/nem rendesen csatlakoztatott szkópszonda által   elektromos zajokból összeszedett jelre emlékeztet. DC módban a szkópnak mutatnia kell a DC értéket + ha van, az AC hullámzást. Az már meggyőző.  De, Te vagy ott...

RJancsi

Nagy optimistán reménykedem egy budafoki transzfer járatban. Akkor mindenki okosabb lesz.

g89ketty

Üzenetben add meg a melóhelyed címét és holnap reggel ugrok egyet![#wave]

x0xfbtp58

ahelyett hogy ellenőriznéd, tényleg ott van-e az a váltójel, dehát ez a Te dolgod...

RJancsi

Hála Sándornak, a tápom meggyógyult és jobb mint új korában. [#worship] Több baja is volt (kicsit megfáradt az évek során), amik külön-külön sem használtak a működésnek. Sándor azt ígérte majd röviden összefoglalja miket tett vele. Magamtól sosem jöttem volna rá sem a hibákra sem a megoldásra. [#nemtudom]

g89ketty

RJancsi tápja: Minden méréstartományban kb. 10-15%-ot csalt lefelé. Ez feszmérés esetén még magyarázható kh. vagy megnyúlt előtét ellenállás miatt. Árammérés esetén kizárt a söntök értékének 10%-os csökkenése. A feszt az előtét potikkal, az áramot a söntök 10%-os növelésével lehetett beállítani. Az a gyanúm, (külön nem ellenőriztem) Hogy az alapműszerrel történhetett valami, pl. műszermágnes sönt elmozdult? Ezt jeleztétek hozzászólásokban is. A nagy brummfesz mérési hiba volt, ahogy azt cskov60 írta. Az oszci testje nem érintkezett.[#pias]

s7manbs8

Így csinálják a panelkáinket a kínaiak, még kijavítják a rajzolatot is, ha elrontottad:

6rk75uezn

Sziasztok.
Segitséget kérnék mivel én nem vagyok egy nagy elekrtós emberke.

Szóval az esztergámra szeretnék egy végálláskapcsolót a szánra amivel megfordithatom automatice a forgásirányt.

Bővebben:
1 fázisú freki váltóról hajtom a gépet és szeretném ha meneteléskor be tudnám állitani hogy egy adott pontos egy végállás kapcsoló megállitja nekem a gépet majd elkezdi visszafelé forgatni.
Csak a tokmány irányába lenne rászükségem.
Nagyon megköszönném ha valaki segitene mert elég nulla vagyok elektronikai téren.
Ezért elég részletesen lenne jó a segitség.
Köszönöm ha valaki tudna segiteni. [#taps] [#worship]