Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Köszönöm. Akkor ezek nem is igazán jók aszinkron motorokhoz. (Csakúgy, mint ahogy a fázishasításos sem igazán jó hozzá.)

4xpd3c69

Sziasztok remélem jó helyre írom . Sinumerik 840D shopmill vezérlőhöz készített már valaki RS232 kábelt . DNC csatornán keresztűl szeretnék cam programot futtatni ehhez kéne .

simarex

Régi Omron hajtásol V7 és társai amik egyfázisú betáppal rendelkeztek ott ha a kimenő két fázisközé bekötöd a motort akkor az fogja szabályozni a fordulatot.Nem figyelik ezek a váltók a kimeneti asszimetriát.De egy 4kw teljesítményűvel próbálkoznék.(pár 100w motoroknál tökéletesen működött.)

kuner

Egy resolvernek hogyan lehet megállapítani a kivezetéseit, hogy melyik melyik?

designr

Ténában vannak sokkal jobban hozzáértők..
Legegyszerűbb persze ha doksi..vagy tipusazonost megnézni..
Ha semmi támpont nincs nem egyszerű..talán ez segít.

zozo

Segítséget/tanácsot kérnék.

Adott egy 27,2V-os DC tápegység, ami akár 40A-rel dönget, ha teheti.  Viszont nekem 30A-re kellene korlátozni az áramot egy brushless DC motor hajtásához.

Hogyan lehetne egyszerűen ilyen áramkorlátot építeni, vagy miből lehetne kinyerni?

svejk

3 tekercs van benne, azaz hat kivezetést látsz.
Nagy valószínűséggel a gerjesztő tekercs más ellenállású mint a két egyforma sin/cos tekercs.

ajpwg6jrn

Ha ez egy kapcsolóüzemű táp, akkor a kimeneti részen kell lennie egy söntnek, ami a kimeneti árammérő része. Valószínűleg 0.1ohm vagy kisebb értékű. Nos ezt a söntöt kellene az eredeti 4/3-ad szoros értékűjére cserélned. (De legalább ugyanakkora teljesítményű legyen.) Vagy akár nemes egyszerűséggel a gyári sönttel sorba kötsz egy akkora értékűt hogy a soros eredőjük az eredeti 4/3-a legyen.
[#vigyor]

J-Steel

A hajtasba kellene hogy legyen beepitve korlat. Ezert en nem aggodnek.
Ha csak a felelmet akarod legyozni, h megis tulterhelodhet a hajtas, akkor lehet venni 32A-es kismegszakitot a villamos szerelvenyek boltjaban. Nekem tokeletesen bevallt.

PSoft

Milyen típust építettél be?

svejk

Mire vált be?
Amiket manapság kapni, esztétikailag tényleg nem kifogásolhatóak. :)

ajpwg6jrn

Az új Schneider kismegszakítók tényleg korrektül néznek ki. [#nyes] Ha már elosztószekrény, akkor legyen szép. Pont a kezem ügyébe akadt egy régi talán Ganz-os túláramvédő. Szerintem akkoriban még nem voltak designerek a csapatban. (Igaz, amit megterveztek az évtizedekig jól működtek.) [#wilting]

kuner

De akkor olyan kell, ami DC-re van tervezve.

kuner

Ahha, értem.
 Mondjuk jelgenerátorral meghajtom a gerjesztő tekercset, a másik 2 tekercsen meg szkóppal nézem a jelet, így akár a tekercsek kivezetéseit is azonosítani tudom.

zozo

Huh, ez nagyon frankó megoldás lehetne. Nem a túlterheléstől féltem, hanem egy aggregátor táplálja a kapcsoló üzemű tápot. és ha a szekunder oldali áram 32A fölé megy, akkor az áramfejlesztő lekapcsolja szépen. (900W-os az áramfejlesztő)

Sajna már frankón be van építve a táp, de majd kiveszem és belenézek, ha nem találom a söntöt, akkor fényképezek :)

Amúgy a következő lenne a hajtás, csináltam egy tervezetet, de mondjatok véleményt.

Tehát adott egy brushless motor, ami az egyszerűség kedvéért 2 tartományban dolgozik. Egyikben az áramfelvétel 0-28A, a másikban pedig 28-60A.

A cél az lenne, hogy amikor az alsó tartományban van használva, akkor az aggregátor+tápegység szolgáltatja 28A-ig az áramot. Ezt az üzemmódot a 24V 5W-os izzó jelzi.

Viszont ha a motor átlép a felső áramfogyasztási tartományba, akkor az akkunak kell besegíteni, akár plusz 30 A erejéig. Nem tudom, hogy a diódán eső feszültség miatt, hogyan fog dolgozni, de talán nem lesz probléma.

Amennyiben pedig a generátor+tápegység páros leáll, akkor az akkunak kell folytatni szünetmentesen a motor táplálását, akár 60A-t áldozva a célért :)

Persze mondhatom azt is, hogy akkuról hajtok alapból, de a generátorral rá akarok segíteni 28A erejéig.

Ez a skicc az első hirtelen gondolatom, de lehet sántít még.  Na, ezt a sántaságot kérem, hogy gyógyítsátok további ötlettel, hibajavítással :)