Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

A LED-ek biztos jók?
Azok szoktak hamarabb megdögleni...

drehás

Szevasz István!
A szétszedettben jók a ledek.Ez lett volna az egyszerűbb feladat,és jól szerelhető a nyák,csak valamiért lecsiszolták az ic-ről a feliratot.Ezek a munkalámpák általában 12-24v dc-ről mehetnek,és ha meglelem az ic típust akkor örökös lesz.Ezt a titkosítást akkor szokták elvégezni,ha valami köznapi ,forgalomba lévő félvezetőről van szó.

s7manbs8

Mennyibe kerül egy ilyen lámpa ?

drehás

A 40w-ost 5000Ft-ért vásároltam.A baj,hogy ehhez alakítottam át az ME 1000 régi lámpatartóját.

s7manbs8

Ennek a fogyasztása 40 vagy úgy világít, mint egy 40 W-os hagyományos izzó ?

drehás

24voltról 1,2ampert mérek Ganzuniv3-al.
A lényeg,hogy az eredeti géplámpa 60w-os izzója sehol sincs ez mellett.

s7manbs8

20W-ot egy ilyen kicsi valamiről elfűteni, nem csoda, ha kinyiffan.

vadember

Dobd ki ami benne van és tegyél bele ilyet:COB 50W
Garantálom, hogy ez sokkal jobban fog világítani és tartósságban is veri az összeset. Nálam lassan egy éve megy a szobában és a konyhában. Egy körte alakú testbe raktam bele. Sajnos a hűtés kevés ami rajta van mert 90 fok körül van a felületi hőmérséklete ami a ajánlott 70 maximumtól sokkal több.
Ennek ellenére még mindig életben van.
A tököm már nekem is tele volt azokkal amit a boltban vettem, mert néhány hónap után sorban elhaláloztak. Hol a LED megy tönkre, hol az elektronika.

PSoft

Szerintem @drehás megmaradt az eredeti 24VAC táplálásnál, ami az ME1000-es géplámpánál van, ahhoz "igazította " a LED-eket.
De majd kijavít, ha tévednék.

Thowra

Ezt kipróbálom én is :).

drehás

Nem próbálkoztam vele,sőt az eredeti leválasztó trafót sem használtam,mert nem volt rajta leágazás.Beépítettem egy másik dc tápot,ami a megadott paramétereket tudja.Ez a lámpa elegendő fényt produkál az én vaksi szemeimnek,csak a baj,az hogy 1db tartalékot vásároltam,és ha így fogja a 10000 üzemórát teljesíteni,akkor hamarosan lenulláztam magam.

Motoros

Csak egy tipp volt. De mivel kiderült "Designr" jóvoltából, hogy ez nem is pantográf, hanem kis fazonköszörű vágólapok legózásához  (puzzlézés odavalóbb szó), azóta ejtettem.
Az ITT fellelhető gépkönyvből sem derül ki hogy mi van a dobozban, mert a Lajos féle elektronikán már ennél a tipusnál túlléptek.
Mindenesetre a 22. oldalon van egy műszer ami a fordulatszámmal kapcsolatos. Talán a köszörű orsó fordulatát szabályozza vagy méri?

Más: a barátom édesanyja a BRG-ben dolgozott anno ilyen Studer köszörűn de az már projektoros volt. Vidia vágólapelemeket is köszörült a gyorspréshez ami a magnófejekben lévő vasmagot stancolta. A darabszámról csak annyit, hogy Indiába is szállítottak...ezért a keményfém vágólap.
Az ábra szerinti fazon pontos lekövetéséhez és a simításhoz csak női munkaerőt tudtak alkalmazni..ez komoly.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Elnézést, hogy nem írtam, uraim nincs elfelejtve, sőt a szenzor kábel is előkerült, miest lesz egy olyan napom hogy nem maszekolok, beüzemeltem és itt megmutatom, ezután feltöltöm a képeket a burkolat nélkül a bontogatós topikba.
[#nyes][#eljen][#kacsint]

Motoros

Kíváncsian várjuk![#eljen]

svejk

Ez komoly, hogy ezek a cellák csak 300 töltés-kisütést bírnak ki?